https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618810686/us/modnseijtb0godejqnhq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
June folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Jönköping

 • Längd

  1-2 år

 • Lärosäte

  June folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  VT

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Folkhögskoleexamen

 • Kategorier:

  Foto, Film & Tryck
  Socialt arbete

 • KontaktTelefon: 036-37 48 00 (växel)
  E-post: info@junefolkhogskola.se


June Folkhögskola

June Folkhögskola

June folkhögskola = f.d. Viebäcks folkhögskola. Att en folkhögskola byter namn är inte vanligt. Vi gjorde det nu den 1 januari 2011. Viebäcks folkhögskola blev June folkhögskola. Varför? I augusti fly... Läs mer

JUNE FOLKHÖGSKOLA

JUNE FOLKHÖGSKOLA erbjuder vuxenutbildning mitt i city i Jönköping. Juneporten är placeringen sedan augusti 2011. Skolan har rötter och traditioner tillbaka till 1979 när den grundades. Genom att leva med i utvecklingen och ständigt förändringsarbete finns idag aktuella utbildningsalternativ inom varierade områden.

JUNE FOLKHÖGSKOLA – Mer än en skola
June folkhögskola är en dagfolkhögskola för bildning, utbildning och gemenskap. Här får Du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. June folkhögskola finns mitt i pulsen i centrala Jönköping. Vi tror på mångfald och allas lika värde. Alla har rätt till en andra chans.

ASSISTENTUTBILDNING

Du som vill arbeta med människor i behov av särskilt stöd är välkommen att söka vår assistentutbildning. Du kanske vill jobba som personlig assistent, inom daglig verksamhet, på gruppboende, i skolan eller i annan verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Då kan vi erbjuda dig en bred utbildning som ökar din anställningsbarhet. Du får även lära dig teckenspråk/teckenkommunikation vilket är en bra merit idag. Studiebesök görs varje vecka och utgör ett komplement till den teoretiska undervisningen. Varje termin går du ut på tre veckors LIA (Lärande i arbetslivet)

Utbildningen är på två terminer. Efter avslutad utbildning kan du läsa vidare inom teckenspråksområdet, eftersom du har möjlighet att få behörighet motsvarande gymnasiets ”Teckenspråk för hörande nivå 1 och 2”.

June folkhögskola har utbildat assistenter sedan 2002. Vi anpassar ständigt utbildningen efter marknaden genom det kontaktnät vi byggt upp med olika arbetsgivare. Med vårt läge i Jönköping har vi närhet till olika verksamheter inom yrkesområdet.

SOCIALPEDAGOG

Socialpedagog – en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning med behandlingsinriktning.

Utbildningen till socialpedagog är en fyra terminer lång yrkesutbildning. Kursen är till för dig som vill arbeta med människor med beroendeproblematik och/eller psykosociala problem. För att kunna arbeta inom en sådan verksamhet behövs engagemang, empati, erfarenhet, kunskap och personlig mognad.

I utbildningen till Socialpedagog får du yrkeskunskaper och praktiska erfarenheter. Vi varvar teoretiska studier med olika typer av studiebesök samt besök av företrädare för yrkesområdet. 24 veckor under utbildningen är du som kursdeltagare ute i LIA (lärande i Arbete), där du får följa arbetet under en längre period.

FOTOSKOLAN JÖNKÖPING

Utbildningens syfte är att utveckla ditt fotografiska bildspråk och ge dig en bred grund att bygga vidare på. Du får möjligheter att testa mycket inom olika fotografiska genrer. Du utvecklas både genom egna projekt och fotografiska övningar som du blir tilldelad.

Studierna är 50% på distans. Detta är en fin möjlighet för dig som vill fördjupa dig i ditt fotografiska uttryck och utveckla fotografiska projektsom du kanske inte har varken tid eller möjlighet till annars. Samtidigt kan du arbeta vidare på halvtid vilket ger dig et gott ekonomisk utgångsläge i jämförelse med att studera på heltid.