Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Kommunikation, information & media?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Visual Communication + Change

Spela gärna filmen ovan och lyssna på studenter och lärare från programmet Visual Communication + Change på Linnéuniversitetet.

Vill du använda dig av visuell kommunikation för att göra skillnad i världen? Då är det här rätt utbildning för dig. Utbildningen kombinerar konstnärlig gestaltning och visuell kommunikation med kunskap om hållbarhet för ett yrke som visuell kommunikatör / grafisk designer med spets inom informationsgrafik.

Den här utbildningen ger dig både en orientering i de stora globala frågeställningar som skakar världen idag och visuella redskap för att bringa ordning i informationsflödet och beröra människor på djupet.

Utbildningen är uppbyggd med teman och projekt där individuella arbeten varvas med grupparbeten och samarbeten med det omgivande samhället. Undervisningen på Visual Communication + Change sker på engelska och programmet har internationell antagning. Det betyder att du redan som student ingår i en grupp som präglas av mångfald och att du blir väl rustad för en internationell karriär.

Visual Communication + Change finns i Kalmar, Småland – en region präglad av entreprenörskap, tjänsteföretag och tillverkning. I utbildningen får du rika möjligheter att verklighetsförankra dina idéer genom samarbetsprojekt och studiebesök. Studiemiljön i Kalmar är personlig, trygg och kreativ med närhet till yrkesverksamma lärare och gästföreläsare. Linnéuniversitets många ämnen ger dig möjligheter till disciplinövergränsande samverkan.

Kandidatutbildningarna i design på Linnéuniversitetet fick betyget ”hög kvalitet” i den senaste nationella utvärderingen av utbildningar på konstnärlig grund.

Karriär

Kompetenser inom hållbarhet blir allt mer efterfrågade i samhället. Utbildningen förbereder dig för arbete inom grafisk design, illustration, informationsgrafik, rörlig bild och identitetsfrågor. Du kan arbeta i traditionella kommunikationsföretag, människorättsorganisationer och med initiativ drivna av lokalsamhälle eller kommun. Du kan också välja att starta ett eget företag.

"Eftersom att det är både design och teori får man bred kunskap i två fält som är väldigt givande, och att vi studenter kommer med olika förkunskaper till programmet gör att vi också lär oss väldigt mycket av varandra."
Josipa Pilipovic, student

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga