Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Ingenjör?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Ventilationsingenjör

Enköping är sedan tidigare en av Sveriges mer välkända städer inom just området ventilation. Det är därför naturligt att den administrativa verksamheten leds från Yrkeshögskolans lokaler som en Kvalificerad Yrkeshögskoleutbildning.

Ventilationsingenjörsutbildningen kommer att ligga vilande ett år. Yrkeshögskolan hoppas på förnyat förtroende från Myndigheten att få starta utbildningen igen till hösten 2018. Fram till dess hänvisar vi till andra utbildningsanordnare för liknande möjligheter.

Innehåll

Utbildningens huvudsakliga innehåll är de centrala utgångspunkterna för inomhusmiljö i BoU 14 (Boverket), energiförbrukning och ventilationsteknik. Vidare kommer genom utbildningens alla kursavsnitt hälsa, miljöteknik och problemlösning löpa som en röd tråd.

För att öka flexibiliteten i studierna för de studerande, kommer alla få ut laptops med hela utbildningspaketet inlagt. På så sätt kan alla lättare följa upp studierna och studera hemifrån. De studerande kommer vidare erbjudas ta ett flertal olika certifieringar inom exempelvis Elsäkerhet.

Yrkesutbildningen kommer att hålla hög kvalité med inriktning mot kunskaper inom ett flertal ämnesområden kring ventilationsteknik, projektering, projektledning och teknisk försäljning. Utbildningen kommer ge de studerande god teoretisk och praktiska grunder inom ämnesområdet och med kvalificerade examensarbeten direkt kopplade till aktuella projekt ute i ventilations- och konsultföretagen.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t.ex.

  • Ventilationsingenjör
  • Projektledare, VVS, Värme, Ventilation och Sanitet
  • Ventilationsprojektör
  • Teknisk säljare
  • Kalkylator/offertingenjör
  • Konstruktör, VVS

Behörighetskrav

Till denna utbildning krävs grundläggande behörighet samt, som särskilda förkunskaper, minst två års arbetslivserfarenhet.

Relaterade artiklar
Ställ en fråga