https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Vancouver Film School

Studera film i Kanada!

Brinner du för film och ser dig själv jobba med det i framtiden? Varför inte gå din filmutbildning i Vancouver i Kanada? På Vancouver Film School kan du studera allt från digital design och filmproduktion till skådespelande.

"Jag är jättenöjd! Vancouver Film School lär en att förbereda sig för det intensiva filmlivet som väntar, och att samtidigt få vänner för livet!"?
- Mathias, filmproduktionsstudent vid Vancouver Film School

Vi på Eduplanet är stolta att vara Vancouver Film Schools representant i Sverige. De är en toppskola om man är intresserad av tex Film och Acting.

Vancouver Film School i Kanada grundades 1987 och är en stor skola med sju campus på över 20 000 kvadratmeter. Lokalerna är moderna, det finns studios, teaterscener och datorlabb, vilket gör området perfekt för att du ska lära dig allt om filmproduktion och film. Här erbjuds en mängd olika kurser, alla på ett år. Idag är skolan välkänd inom branschen och syftet med en utbildning här är att du ska vara så redo som möjligt för branschens tuffa förutsättningar.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Ettåriga intensiva kurser inom film

Även om kurserna vid Vancouver Film School är ettåriga får du som student lära dig mycket. Kurserna är intensiva och har god praktisk förankring. Kurserna är projektbaserade och ger dig möjligheten att bygga upp en fin portfolio som efter examen kan användas vid jobbsökande.

EXEMPEL PÅ ETTÅRIGA DIPLOMPROGRAM SOM DU KAN LÄSA:

 • 3D-animation och visuella effekter
 • Klassisk animation
 • Skådespelande för film och television
 • Digital design
 • Business management för underhållningsbranschen
 • Filmproduktion
 • Visuell konst och design
 • Speldesign
 • Makeup-design för film och television
 • Ljuddesign för visuell media
 • Skrivande för film och television
 • Programmering för spel, webb och mobil

Möjlighet finns även för kortare utbildningar. Det är dock inte säkert att dessa program är CSN berättigade:

 • Digital karaktärsanimation (sex månader)
 • Skådespelande (fyra månader)

Boende och Fritid

Vancouver – Kanadas Manhattan

Staden Vancouver på Kanadas sydvästra hörn brukar ibland beskrivas som landets Manhattan, fast med mer natur. Här finns nämligen såväl storstadskänslan som friluftslivet nära till hands. Gillar du att skida finns flera skidorter inte långt härifrån och föredrar du kulturella upplevelser kan du stanna i centrum, där det finns gott om kulturella evenemang, teatrar och museum. Liksom Manhattan lockar Vancouver en mängd aktörer inom filmbranschen varje år. Underhållningsbranschen är på uppåtgående i staden och chansen att du träffar din framtida arbetsgivare är stor.

Välutrustat campusområde

Vancouver Film School består av ett stort skolområde där du som student kan spendera många timmar med skolans datorprogram, moderna utrustning och media. Du kan jobba med skol- eller privata projekt, skolans campus är nämligen öppet nästan dygnet runt.
Också boendealternativen för dig som student är flera. Det finns lägenheter, delade hus, värdfamiljer, omgjorda källare eller hotell för studenter. Priserna på boendena varierar. För mer information om de olika alternativen, ta kontakt med EduPlanet.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här