https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Brobygrafiska
Brobygrafiska

Fakta

Kontakt

  • KontaktTel: 0565-160 00
    Mail: brobygrafiska@sunne.se


Utbildningar hos Brobygrafiska

Visuell grafisk kommunikatör

Visuell grafisk kommunikatör är en tvåårig YH-utbildning som ger dig kompetens inom grafisk design och kommunikation för både print och webb, från idé till färdig produkt. Kompetensen är efterfrågad, då en visuell grafisk kommunikatör kan designa och producera grafisk kommunikation i både skärm- och printmedier.

Designuppdraget har onekligen förändrats. Tidigare var kompetensen att designa och producera material för webb och print uppdelad på olika personer. Så är det inte längre: idag söks grafiska formgivare med aktuell och bred kompetens, som kan formge och producera för både tryck och digitalt.

Läs mer om visuell grafisk kommunikatör här

Förpackningsdesigner

En förpackning har många uppgifter. Den ska skydda innehållet vid hantering och leverans samt sälja produkten på butikshyllan. En väldesignad förpackning gör mer än att sälja produkten, den representerar varumärket, särskiljer produkten från konkurrerande artiklar och kan stimulerar målgruppen till köp. Förpackningsdesign handlar om att kommunicera en känsla som är representativ för produkten och varumärket med hjälp av illustrationer, färg, typografi, olika förpackningsmaterial och konstruktionslösningar.

Som blivande förpackningsdesigner kommer du att utvecklas i en kreativ studiemiljö med tillgång till de senaste tekniska lösningarna inom förpackningsbranschen. Skolans unika profil, helhetssyn och förståelse för hela produktionsflödet ”från idéskiss till färdig förpackning” i kombination med gedigen hantverkskunskap, är eftertraktad kompetens i branschen.

Läs mer om förpackningsdesigner här

Grafisk förpackningstekniker

Utbildningen till grafisk förpackningstekniker vänder sig till dig som är intresserad av teknik, automatiska flöden och att styra en produktion med kvalitet och lönsamhet. Du lär dig att anpassa förpackningsdesign från digitala filer till tryckbara förpackningar och problemsökning i produktionskedjan för att nå bästa tryckresultat.

Utbildningen kommer att fokusera på området prepress och tryck, det börjar när kunden har godkänt en ny design. Prepress arbetet består i att anpassa designen för rätt tryckpress, material och efterbearbetning. Det görs med programvaror från Adobe och Esko. Kombinationen prepress och trycktekniker ger dig helt nya kunskaper och gör dig attraktiv inom branschen.

Läs mer om grafisk förpackningstekniker här

Grafisk formgivare/tekniker

Grafisk formgivare/tekniker är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning på 400 YH-p som ger dig kompetens i grafisk formgivning i kombination med en hög kunskapsnivå av det senaste inom grafiska mjukvaror, maskiner och produktionsflöden. En formgivare som kan säkerställa att skärm- och printproduktionen fungerar hela vägen till slutprodukt är en efterfrågad kompetens.

Utbildningen består av praktisk och teoretisk undervisning, där tonvikten läggs på praktisk problemlösning. Under utbildningen jobbar du med verkliga uppdrag från olika företag och organisationer. Syftet är att förbereda dig inför branschens krav. Med kompetenta lärare och breda branschkontakter skapas en kreativ studiemiljö och goda framtidsutsikter.

Läs mer om grafisk formgivare/tekniker här