https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

University of The Sunshine Coast

Studera i Australien på University of the Sunshine Coast

Universitetet ligger mitt i The Sunshine Coast, med dess fantastiska klimat och närhet till stranden. Skolan har ungefär 7 500 studenter vilket gör att campus är mysigt och personligt. Good Universities Guide i Australien gav 2010 skolan fem stjärnor av fem möjliga på grund av dess professionella personal och högklassiga utbildningar.

Arkitekturen på campusområdet har vunnit priser för dess nyskapande design och på campusområdet finns bland annat mysiga caféer, ett välutrustat bibliotek, 24-timmars tillgång till datalabb och konstgallerier. Skolan har också ett mycket påkostat sportområde där studenterna kan träna precis på campus. Det fantastiska läget gör att studenten har nära till naturen, det finns till och med vilda kängrus som skuttar omrkring vid skolan.

University of the Sunshine Coast passar dig som vill till ett högklassigt universitet beläget vid kusten och som söker en mindre och mer personlig skola. Dessutom har skolan ett väldigt stort kursutbud och många olika fritidsaktiviteter. Vid terminsstart ordnar skolan en Orientation week for nya studenter med olika aktiviteter och introduktionsdagar för studenter.

Du kan välja att läsa en hel utbildning på skolan eller en eller två utbytesterminer. Om du läser en utbildning på ett svenskt universitet idag så kan du även tillgodoräkna dig vissa kurser från University of the Sunshine Coast. Ungefär 12 % av studenterna är internationella och de flesta utbytestsudenterna är från USA, Tyskland, Frankrike och Kanada.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

På University of the Sunshine Coast (USC) kan studenter läsa kurser inom en mängd olika ämnesområden. USC erbjuder kurser på såväl Bachelor, Master som doktornivå så det finns kurser för alla olika typer av studenter på skolan. Det finns också möjlighet att läsa en eller två Study Abroad Terminer på skolan, likaväl som att läsa en hel utbildning på USC. Svenska studenter som läser på USC behöver inte ha gjort en TOEFL-examen innan kursstart utan det räcker med ett betyg i engelska från gymnasiet.
Skolan har tre huvudområden som studenterna kan läsa inom, dessa är Arts and Social Sciences, Health and Education samt Business and management. Nedan visas exemel på utbildningar och huvudämnen som USC erbjuder:

Kurser inom Faculty of Arts and Social Science

 • Arts
 • Creative writing
 • Communication
 • Computer design
 • Journalism
 • Justice and legal studies
 • Psykologi
 • Sociologi

Kurser inom Faculty of Business

 • Business
 • Human resource management
 • Management
 • Tourism, leisure and event management
 • Accounting
 • Financial planning

Kurser inom faculty of Science, health and education

 • Biomedical science
 • Environmental science
 • Health promotion
 • Nutrition science
 • Sport and exercise Science
 • Sport and industry

Fritid

På the Sunshine Coast finns massvis med roliga saker att fylla sin fritid med. Orten erbjuder fantastiska stränder för dig som vill leva strandliv eller passa på att lära dig surfa. Dessutom finns det goda möjligheter till sport och friluftsliv i trakterna och det anordnas flera festivaler som Noosa Jazz festival och Festival of Surfing. Om du vill till en större stad så finns Brisbane bara en bussresa bort och det går enkelt att ta sig till både Sydney och Melbourne med flyg. Du kommer garanterat att ha fullt upp på din fritid om du väljer att läsa på The Sunshine Coast!

Skolan har även något som kallas för Career Connection for studenter som vill jobba extra på sin fritid, där de hjälper till att ordna olika extrajobb för studenter. Som svensk student i Australien kan du jobba upp till 20 timmar i veckan och därmed dryga ut reskassan.

Staden

Sunshine Coast har ett fantastiskt läge cirka 90 km från Queenslands huvudstad Brisbane. Orten bjuder på ett underbart klimat med sommarvärme året runt, vackra stränder och en tillbakalutad livsstil. Under sommarperioden är medeltemperaturen mellan 17-27 grader och under vintern mellan 7-22 grader. På Sunshine coast kan man del av den fantastiska naturen med nationalparker, sevärdheten Fraser Island och surfkultur. Här finns också ett stort utbud av trevliga restauranger och coola nattklubbar.
Sunshine Coast är även en bra utgångspunkt för dig som vill uppleva fler städer i Australien, Brisbane är en bussresa bort, Sydney ligger bara en tmme bort med flyg och på bara två timmar tar du dig till Melbourne.

Boendealternativ

Skolan erbjuder nybyggda studentresidenet Varsity Apartments som är beläget 3 minuter från skolan och 15 minuter från stranden. Det finns även ett lokalt shoppingcenter i närheten av studenresidenset där studenter kan handla mat och annat. Fasciliteterna på Varsity Apartments innefattar bland annat swimmingpool, SPA-avdelning, gym, beachvolley-plan, gym, tvättstuga och fyra barbequeområden. Varje lägenhet består av fyra singelrum och studenterna delar på kök ochvardagsrum. Varje sovrum har en dubbelsäng, internetuppkoppling och eget badrum och dusch.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här