https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

University of Canterbury i Nya Zeeland

Studera på toppuniversitet i Nya Zeeland!

Vill du studera på ett toppklassigt universitet på andra sidan jorden? På University of Canterbury i staden Christchurch på Nya Zeeland får du både en utbildning av hög kvalitet och ett spännande studieliv. Här kan du studera allt från juridik, handel, product design och musik till pedagogik och undervisning.

På Nya Zeelands södra ö ligger staden Churchtown och University of Canterbury. Universitetet grundades redan 1873 och är idag rankat som ett av världens 200 främsta universitet. Skolan besöks regelbundet av forskare och akademiker från både Oxford och Cambridge som ger undervisning inom sina ämnen.
För att du snabbt ska komma in i studielivet finns ett mentorprogram där du som ny student får en egen mentor som läser samma ämnen. Mentorns uppgift är att guida dig i praktiska procedurer och ge viktig information. Skolan har även en studentkår, vars verksamhet går ut på att skapa en meningsfull och rolig fritid för skolans studenter.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Studera en termin eller flera år

På University of Canterbury kan du som student välja bland över 100 kandidatprogram och en mängd olika kurser. Är du sugen på en eller två terminer i Study Abroad-programmet, kandidatutbildning eller en masterutbildning?

Exempel på ämnen du kan läsa är:

 • Fine Arts
 • Commerce
 • Engineering
 • Product design
 • Criminal Justice
 • Forestry Science
 • Law
 • Music
 • Sport & coaching
 • Education

Christchurch – en multikulturell stad

Med såväl bergen som havet inom nära räckhåll ligger staden Christchurch på Nya Zeelands södra ö. Här bor nästan 400 000 människor och är den perfekta studieorten för dig som vill kombinera intressanta studier med ett fartfyllt studieliv. I närheten finns en magnifik natur, ett rikt djurliv, möjligheter till att spela golf, åka skidor, hoppa bungyjump, surfa och se valar.

Genom att gå med i studentföreningen träffar du snabbt nya vänner, kan vara med i lagsporter och delta i olika klubbar. Föreningen anordnar bland annat International Festival, Graduation Ball, fototävlingar och har en egen tidning som de ger ut.

Boende & Fritid

Bo i familj, studentkorridor eller hyr privat

Beroende på hur du vill bo under din vistelse på University of Canterbury finns tre alternativ. Du kan välja mellan att bo i studentkorridor, där du bor i ett fullt möblerat enkelrum, hyra eget boende eller bo i en värdfamilj. Att bo i familj är ett bra sätt att snabbt bli bättre på engelska och lära sig den nyzeeländska kulturen. Du måste minst bo i 8 veckor för att välja detta alternativ.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här