https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Kilroy

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 0771 - 545 769 Kilroy

Kilroy

Funderar du på att studera utomlands? KILROYs studierådgivare har stor erfarenhet av att vägleda studenter till högre studier utomlands och kommer att följa dig hela vägen från dina första frågor till... Läs mer

University of California - Los Angeles, USA

UCLA grundades 1919 och har vuxit till att vara ett världskänt universitet med stora framgångar. Sedan starten har detta universitet undervisat studenter som senare blivit Nobelpristagare, Guggenheim Fellows, National Academy of Science-medlemmar, välkända artister, musiker och olympier. Det är därför inte förvånande att UCLA är en av de mest eftertraktade och sökta skolorna i USA. Som internationell student har du möjlighet att läsa kurser genom UCLA Extension eller College of Letters and Science.

Varför ska jag studera på University of California, Los Angeles Extension (UNEX)?

UCLA Extension erbjuder hela certifikatprogram inom en rad olika ämnen och du kan bland annat studera Marketing, Engineering, Finance eller Screenwriting. Många av certifikatprogrammen inkluderar en praktikperiod vilket gör att studenter får den perfekta kombinationen av en akademisk bakgrund och värdefull arbetslivserfarenhet. Denna specialiserade kunskap inom ett specifikt område ger inte bara ett stark CV utan förbereder även studenten på vidare studier eller arbete.

Om du inte vill läsa ett helt certifikatprogram finns även möjligheten att studera som utbytesstudent i en eller två terminer. Som utbytesstudent kan du ta kurser från UCLA Extension, UCLA College of Letters and Science eller kombinera dem båda. Väljer du att studera som utbytesstudent kan du, med hjälp av ett tillstånd, föra över kurspoängen till din ordinarie utbildning.

Gott akademiskt rykte

UCLA är en av de mest berömda skolorna i USA och hamnar på plats nummer två av bästa kommunala universitet i landet. På första plats hamnar UC Berkeley som är UCLAs "systerskola". UCLA rankas högt inom områden som akademiskt rykte, forskningsresultat, biblioteksresurser och framstående studenter. Varje år klättrar universitetet högre och tävlar med andra prestigefyllda statliga och privatägda universitet om att ligga i topp. UCLA är också det universitet som årligen tar emot flest ansökningar av alla lärosäten i hela USA! Självklart lockar universitets läge, den akademiska överlägsenheten och det aktiva studentlivet. Nyligen kom UCLA på plats 37 i världen i QS World University Rankings (2014), på plats 8 i Times Higher Education World Reputation Rankings (2013) och plats 12 i Academic Ranking of the World Universities av Shanghai Jiao Tong (2014).

Vad kan du studera på University of California, Los Angeles Extension (UNEX)?

Du kan välja mellan mer än 50 certifikatprogram vid UCLA Extension. Inom College of Letters and Sciences finns ett komplett utbud av kurser inom många akademinska dicipliner. De mest populära kurserna vid denna fakultet bl a statskunskap och historia.

Mer information om utbildningarna hittar du här.

 

Studiemedel från CSN

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.