https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
Kilroy

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 0771 - 545 769Kilroy

Kilroy

Funderar du på att studera utomlands? KILROYs studierådgivare har stor erfarenhet av att vägleda studenter till högre studier utomlands och kommer att följa dig hela vägen från dina första frågor till... Läs mer

Tsinghua University, Kina

Tsinghua University är en av Kinas mest kända universitet och lockar elitstudenter från hela världen. Campuset ligger i nordvästra Peking (Beijing), på samma plats som den tidigare brittiska trädgården "Qing Dynasty" och har blivit framröstat som en av världens vackraste campus. Här hittar du vackra grönområden, pagoder, paviljonger, broar och näckrosdammar.

Varför studera vid Tsinghua University?

Som en utlandsstudent kan du välja mellan ett brett urval av kurser; över 200 undergratuate och postgraduate som undervisas på engelska. Kurserna omfattar många olika inriktingar och intresseområden som teknik, kemi, ekonomi, journalistik och kommunikation och olika nisher inom samtliga områden.

På universitetet och i staden har du möjligheten att engagera dig fullt ut i Kinas rika kultur, bland annat genom kurser som kinesisk historia och kultur, Mandarin, Kinas turism, Affärskinesiska eller Analys av populära ämnen i det moderna Kina. Som utbytesstudent har du alla möjligheter att kasta dig in i dina intressområden allt ifrån nybörjar- till avancerade nivåer.

Vad du kan studera vid Tsinghua University?

Som internationell student vid Tsinghua skriver du in dig på 5-6 kurser per termin. Valet av kurser är helt upp till dig och du får ansöka om kurser inom olika områden och ämnen för att sätta ihop rätt kombination för dig.

Har du inte någon erfarenhet av Mandarin kommer du att behöva läsa minst en kurs för att få baskunskaper i språket.

  • Akademiska kurser – Universitetet erbjuder över 200 kurser som undervisas på engelska.
  • Kinesisk kultur och samhällskurser – Du kan välja mellan kurser som kinesisk historia och kultur, turismen i Kina eller analys av populära ämnen i det moderna Kina.
  • Kurser i Mandarin – Skolan undervisar i flera olika nivåer, allt ifrån nybörjarnivå till avanceradnivå och affärskinesiska.

Vill du veta mer om vilka olika ämnen du kan studera eller vilka möjligheter du har på skolan är du varmt välkommen att kontakta våra studierådgivare som är specialliserade på just utlandsstudier för svenskar.

Mer information om kurserna hittar du här.

Studiemedel från CSN

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.