Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Konst & Hantverk?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Textilkurs - Mode, mönsterkonstruktion, tillverkning


Är du intresserad av att skapa och tillverka kläder – från skiss till färdigt plagg? Är du sugen på att utveckla ditt sinne för färg, form och modeteckning? Välkommen till kursen Mode – mönsterkonstruktion – sömnad, en utbildning för dig med intresse för klädmode och textil.

En utbildning som består av ett basår och ett påbyggnadsår. Utbildningen bedrivs på gymnasial nivå inom textil och ger dig kännedom om industriell tillverkning av kläder. I utbildningen ingår mönsterkonstruktion – manuell och digital, materiallära, konfektionsteknik och fackteckning färg och form. I kursen får den studerande utveckla sin skapande förmåga, sitt sinne för färg och form samt lära sig anpassa modell efter material.

Utbildningens upplägg

Basåret ger dig grundläggande kunskaper inom textil och konfektion. Du får lära dig materiallära, manuell mönsterkonstruktion, sömnad, konfektionsteknik, färg och form samt fack- och modeteckning. Fackteckningen utförs både manuellt och digitalt i Adobe Illustrator. Inom de två huvudområdena mönsterkonstruktion och sömnad jobbar du i projektform.

Påbyggnadsåret ger dig möjlighet att fördjupa dig i mer avancerad och experimentell mönsterkonstruktion och i konfektionsteknik. Du ges också möjlighet att lära dig grunderna i datoriserad mönsterhantering i Lectrasystemet. Du får också fördjupa dig i materiallära med fokus på hållbarhet, kvalité och konsumtion. Du får också en fördjupning i fackteckning. Detta ger dig möjlighet att studera på högre nivå inom det textila området.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom det textila området eller vill söka till högre vidareutbildning inom textil.

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga