https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Marieborgs Folkhögskola
Marieborgs Folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Norrköping

 • Längd

  2 år

 • Lärosäte

  Marieborgs Folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  15 maj

 • Startdatum

  Augusti

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola
  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Konst & Hantverk

 • Kontakt

  Tel: 011-21 96 00
  Mail: info@marieborg.orgMarieborg folkhögskola

Marieborg folkhögskola

Till Marieborg söker sig människor med olika erfarenhet och bakgrund. Här stimuleras ditt engagemang för samhällsfrågor och kultur. Marieborgs folkhögskola drivs av arbetarrörelsen i Östergötland.Läs mer

Textilkurs - Mode, mönsterkonstruktion, tillverkning


Är du intresserad av att skapa och tillverka kläder – från skiss till färdigt plagg? Är du sugen på att utveckla ditt sinne för färg, form och modeteckning? Välkommen till kursen Mode – mönsterkonstruktion – sömnad, en utbildning för dig med intresse för klädmode och textil.

En utbildning som består av ett basår och ett påbyggnadsår. Utbildningen bedrivs på gymnasial nivå inom textil och ger dig kännedom om industriell tillverkning av kläder. I utbildningen ingår mönsterkonstruktion – manuell och digital, materiallära, konfektionsteknik och fackteckning färg och form. I kursen får den studerande utveckla sin skapande förmåga, sitt sinne för färg och form samt lära sig anpassa modell efter material.

Utbildningens upplägg

Basåret ger dig grundläggande kunskaper inom textil och konfektion. Du får lära dig materiallära, manuell mönsterkonstruktion, sömnad, konfektionsteknik, färg och form samt fack- och modeteckning. Fackteckningen utförs både manuellt och digitalt i Adobe Illustrator. Inom de två huvudområdena mönsterkonstruktion och sömnad jobbar du i projektform.

Påbyggnadsåret ger dig möjlighet att fördjupa dig i mer avancerad och experimentell mönsterkonstruktion och i konfektionsteknik. Du ges också möjlighet att lära dig grunderna i datoriserad mönsterhantering i Lectrasystemet. Du får också fördjupa dig i materiallära med fokus på hållbarhet, kvalité och konsumtion. Du får också en fördjupning i fackteckning. Detta ger dig möjlighet att studera på högre nivå inom det textila området.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom det textila området eller vill söka till högre vidareutbildning inom textil. En modern utbildning med gamla anor vid Lennings Textilinstitut.