Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Teknik?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Teknisk Testare

Är du nytänkande, utforskande och gillar att lösa problem? Gillar du programmering och vill vara med och utveckla teknik såsom artificiell intelligens eller kanske självkörande bilar? Som teknisk testare jobbar du med att försöka hitta problem i tekniska system innan slutanvändaren ser dem. Det handlar om att utforska och att använda systemen på kreativa och nya sätt som ingen tänkt på tidigare. Du kan välja att arbeta på ett mindre företag såsom en Start-up till ett större företag som Mitsubishi.

Så här ser utbildningen ut

Utbildningen är skräddarsydd av oss och av företag i branschen - därmed är utbildningen helt anpassad efter vad branschen kräver. Som testare har du en viktig roll inom utveckling av ny programvara för att säkerställa att den nya tekniken möter de behov människor har på ett tillfredsställande sätt. Du jobbar också både mycket med människor, men också mycket med teknik. Du får kontinuerligt lära dig nya saker och pröva ditt kritiska tänkande i nya sammanhang.

Som teknisk testare har du möjlighet att gå djupt in i systemen där din förståelse av teknik spelar en stor roll. Du jobbar för att förstärka en snabb återkoppling i utvecklingsarbetet och på så sätt hjälpa resten av organisationen att leverera rätt saker med rätt kvalitét. Detta kan innebära att du får utveckla egna verktyg eller kod för att underlätta testarbetet.

Testning är ett av de roligaste yrkena inom produktutveckling med en stor variation på vad man jobbar med och hur man utvecklas. Tekniken utvecklas snabbt med artificiell intelligens, virtual verklighet, sakernas internet och självkörande bilar som exempel.

Kurserna i årskurs ett ger dig en gedigen grund inom programmering, testning och ledarskap. Andra året består dels av 19 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag. Dessutom gör du sex veckor examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt blir det en dryg tredjedel av studierna som är knutet till företag.

Takten på studierna är 100%, ca. 15 timmar i veckan är det undervisning.

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga