Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Bygg, anläggning & fastighet?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Teknisk fastighetsförvaltare


Värme, kyla, ventlilation, energiförbrukning, vatten och hyresgäster – det finns otroligt många faktorer att ta hänsyn till i ett fastighetsbestånd. Och alla behöver hanteras med största möjliga fingertoppskänsla för att optimera miljö, energiprestanda, driftsäkerhet, inomhusklimat och kundnytta. Och det är där du har chansen att komma in! Det här är en vass utbildning för dig som söker en roll som innebär ansvar, omväxling och problemlösning. Eftersom det är kunskaper som värderas högt i fastighetsbranschen kan du se fram emot en väldigt bra arbetsmarknad efter examen.

Vi har förstås satt ihop utbildningen tillsammans med ett antal av de företag som räknar med allra störst anställningsbehov under många år framöver. JM, Veolia, Siemens Building Technologies och Fortifikationsverket är några av de företag som har varit med och tagit fram utbildningen. Det betyder att du får toppmodern kunskap som det är stor efterfrågan på, framför allt i storstadsregionerna. Storstadsregionerna växer och kompetenskraven i fastighetsbranschen ökar. Den här utbildningen ger dig exakt de kunskaper du behöver för att vara riktigt attraktiv i en av Sveriges snabbast växande branscher.

Kurserna

Som specialist på fastighetstekniska system behöver du vara insatt i både tekniken och mjukare frågor. Kurserna sträcker sig över alla de områden som behövs för att kunna ansvara för driften i stora fastigheter och ger också kunskaper som krävs för att vara med och upphandla och arbetsleda underkonsulter och hantverkare. 

Innehåll

Som teknisk fastighetsförvaltare behöver du specialkunskaper inom flera områden. Därför läser du flera olika ämnen, bland annat byggnadsteknik, entreprenadjuridik och verksamhetsdokumentation. En stor del av utbildningen är LIA, där du är ute på något av de många branschföretagen och praktiserar. 

I kurslistan här intill ser du de kurser som ingår och deras yrkeshögskolepoäng (yhp). Fem poäng motsvarar en veckas studier på heltid.

Läs mer om KYH Yrkeshögskola här

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga