https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618810686/us/modnseijtb0godejqnhq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Taffy

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    För information angående kursdatum och lediga platser, vänligen maila: cecilia.lindqvist@medshape.se 
    eller ring 0709-69 46 76Taffy-Utbildning


TAFFY-utbildningen är uppdelad i flera moment.

Steg 1:
Utbildningen inleds med 2 fullspäckade dagar på TAFFY-skolan i Kristianstad. Utbildningen har en teoretisk och en praktiskt del indelas i 8 olika arbetsblock.

Steg 2:
Om mer lärarledd till på skolan behövs efter detta, så bokar vi in dag 3-6 (om totalt 30 utbildningstimmar till). Eleven kommer då tillbaka till skolan och får individuell lärarledd tid för att ha möjlighet att ta till sig den kunskap som behövs/efterfrågas. Detta ingår självklart i kurspriset. Vi bestämmer tillsammans vilka datum och tidslängd som passar bäst.

Steg 3:
Efter den lärarledda tiden på skolan följer självstudier och arbete på din egen salong. Detta innebär att utföra behandling på modeller som ska godkännas av vår utbildningsansvarig.
Under tiden det egna arbetet på salong pågår är man i ständig kontakt med sin utbildningsansvarig och efter alla konsultationer ska en dialog föras med sin utbildare innan behandling påbörjas.

I kursen lär ni er tekniken för både eyeliner och ögonbryn.

Under hela er utbildning finns vi här för er och ni har en aktiv dialog med utbildningsansvarig. Under utbildningen får du löpande feedback på alla moment. Certifiering sker då utbildningsansvarig ser att kursdeltagaren behärskar alla moment och att kvaliteten upprätthålls på alla plan. 

De som kursdeltagare har vår fulla support och service både under och efter din certifiering och materialbeställning gör du enkelt via vår webbshop, som du får individuella inloggningsuppgifter till vid kursstart

Krav/förkunskaper som krävs för att gå vår certifieringsutbildning:

För att få gå vår utbildning och bli certifierad TAFFY-terapeut, krävs det att du är aktiv inom skönhetsbranschen och är auktoriserad hudterapeut, eller innehar en utbildning som motsvarar kraven för auktorisering (minst 1500 timmars lärarledd tid). Utbildningar som möter dessa krav hittar du här

Det åligger också dig som går vår utbildning att se till att dina lokaler håller den standard som krävs av Miljö- och hälsonämnden i din kommun. Du behöver anmäla in din verksamhet till din kommun.

Teorin bakom

I vår utbildning lär ni er allt ni behöver veta för att arbeta professionellt med kosmetisk pigmentering.

Ni lär er bland annat om historiken bakom TAFFY, hudens anatomi, olika hudsjukdomar, kontraindikationer, hygien, färglära, hur du skapar en fin form på ett ögonbryn samt hur du får framhäver ögat med hjälp av eyeliner. 

Den praktiska delen på den första dagen består av övning på olika material och på en docka..

Tekniken

Nu är det dags att göra er första TAFFY-behandling på en modell som ni själva tagit med er. Vi är med er hela tiden, guidar och hjälper till.

Vi börjar dagen med att skapa naturtrogna ögonbryn och när ni behärskar det går vi vidare med eyeliner. Två helt olika tekniker men båda enkla att lära. Ofta blir kursdeltagarna häpna över hur enkelt det är att jobba med TAFFY-tekniken.

Läs mer om kostnad och betalning på Taffys hemsida


Vår utbildning är godkänd och certifierad av SEYF – Svenska Estetikers Yrkesförbund.