https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

TAFE Queensland East Coast i Australien

Studera i en internationell miljö på solkusten!

Söker du efter nya äventyr och vill ha en praktiknära utbildning? Då är TAFE Queensland East Coast i Australien en skola för dig. På den sköna solkusten och Wide Bay på Australiens östkust finns de olika tekniska utbildningarna utspridda i städerna Bundaberg, Hervey Bay, Nambour, Maroochydore och Mooloolaba.

”Det är en väldigt praktisk kurs, vi gör många exkursioner och organiserar events. Sunshine coast är en fantastisk plats att bo på. Jag älskar att kunna gå till stranden efter mina lektioner på TAFE.”

- Martina Checchi, student Diploma of Tourism

På TAFE Queensland East Coast studerar i dagsläget cirka 15 000 studenter, varav ett hundratal kommer utifrån Australien. TAFE står för Technical and Further Education och har kortare praktiska kurser på 6 månader upp till 2 år, så kallade diploma- eller advanced diplomas. Det finns ett stort urval av ämnesdiscipliner, bland annat inredningsdesign, business, organisation och ledarskap, hälsokunskap och digital media. Alla dessa är CSN-berättigade. Efter en utbildning på TAFE är det lätt att söka vidare och läsa en kandidatutbildning på ett av samarbetsuniversiteten.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Studera vid ett campus nära vattnet

TAFE Queensland East Coast har sina utbildningar utspridda på olika campus, varav Bundaberg, Hervey Bay, Maroochydore och Mooloolaba ligger vid kusten. Campuset Nambour är också nära, endast 20 minuter bort. Bundaberg och Hervey Bay är är kända för sin rika natur, nära Fraser Island och södra barriärrevet. Nambour, Maroochydore och Mooloolaba har ett rikt utbud av restauranger och kaféer och besöks av mycket turister årligen. I dessa områden finns stora fruktplantager, vilket ger goda möjligheter till extrajobb för dig som student.

Sand, sol och surf på solkusten

Att studera på TAFE betyder inte bara praktiska utbildningar med stort kursutbud, det ger även möjligheten till en kul och social fritid. Skolans placering på solkusten gör nämligen att du både har sol, bad och surf bara några stenkast bort och du som gillar nöjesliv kommer knappast att bli besviken. Vill du besöka en storstad finns Brisbane bara en och en halv timme bort från Nambour, Maroochydore och Mooloolaba och fyra timmar från Bundaberg och Hervey Bay.

Kurser

Ett brett utbud av kurser
Med utbildningar på allt från 6 månader upp till 2 år har TAFE Queensland East Coast en mängd kurser att välja mellan.

Exempel på ämnesområden är:

 • Fitness & Sports
 • Graphic Design
 • Digital Media, Arts and Design
 • Interior Design
 • Fashion
 • Events
 • Travel & Tourism
 • Hospitality
 • Business
 • Accounting
 • Engineering

Studiestarter ordnas vanligtvis i januari och juli.

Boende och Fritid

Bo i familj, med vänner eller själv – du väljer!

Det finns flera boendealternativ för dig som väljer att studera på TAFE. Vill du komma in i den australiensiska kulturen är värdfamilj kanske någonting för dig, men föredrar du att bo nära andra studenter finns även campusalternativet. Skolan hjälper dig att hitta rätt, så tveka inte att kontakta dem. Vill du hellre bo själv i en privat lägenhet rekommenderar skolan olika söksidor för att hitta rätt.
Mer information om olika boendealternativ får du av EduPlanet.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här