https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1589789443/us/humanistcentrum_utkast_6.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1581930462/us/tt3yso0gnxpn5fe40wtp.gif
Eleiko

Fakta

Kontakt

 • KontaktTel: + 46 35 17 70 70
  Mail: info@eleiko.com


Eleiko- For Champions

Eleiko- For Champions

Styrka är en expertis som vi har utvecklat i nästan 60 år. Eleikos värdegrund består av prestation, lärande och ett trevligt bemötande. Detta visar hur vi tänker kring styrketräning och lägger grunden... Läs mer

Strength Coach Level 1


Eleiko i samarbete med Anders Lindsjö har skapat en utbildning baserad på allt som vi har läst, lärt oss och upplevt under 30 år på OS, VM, EM, NM, SM, DM och våra erfarenheter av att ha tränat lag och spelare från allsvenskan, Elitserien, NHL, Superligan ATP, LET mm. Anders har dessutom utbildat över 1000 elever på idrottsgymnasiet i Helsingborg. Därtill har vi lyssnat på feedback från alla deltagarna på Eleiko-utbildningarna genom åren. Slutligen har vi sökt bekräftelse i vetenskapen och olika teorier – allt för att du som deltagare skall få det bästa av det allra allra bästa.

Resultatet är en tre x tre dagar (steg 1, 2 & 3) lång utbildning i träning med skivstång baserat på de olympiska lyften.

Vi är självklart stolta över att kunna erbjuda dig och alla andra tränare runt om i världen ”En resa i de olympiska lyftens magiska värld” – en resa om VAD och VARFÖR vanliga och ovanliga människor tjänar på att använda tyngdlyftning och HUR de på bästa sätt kan dra nytta av denna komplexa-kompletta-tidseffektiva träning för att utveckla koordination, rörlighet, stabilitet, styrka och explosivitet. Vi pratar om att uppnå mål och vi ger dig en mängd nya verktyg för att uppnå dem, men för att vi skall hjälpa dig att utvecklas måste vi veta vart du står och vi kommer börja från början: steg 1, steg 2 och till sist steg 3.

Utbildningsmetod

Vår utbildningsmetod bygger på att göra svåra saker enkla och enkla saker effektiva genom att använda modeller och liknelser samt föreläsningar, videovisningar, praktiskt träning, reflektion och diskussioner mellan de olika deltagarna. Vi vill att du tar med dig extra träningskläder, penna, suddgummi och papper för det kommer bli en hel del skrivande och mycket svett. Du är här för att lära så mycket som möjligt – ta vara på tiden!

ELEIKO STRENGTH COACH – steg 1

Tre dagar av lyft, fler lyft och ännu fler lyft, allt med syftet att du ska förstå vad som krävs för att lära andra förstå vad du själv förstår, och därefter praktiskt träna på det du förstår för att driva både dig själv och dina kunder till nästa nivå. Lät det invecklat? Vi kommer förklara allt på ett enklare sätt under utbildningen. Du kommer självklart få massor med träningsvärk i kropp och huvud men vi lovar dig en riktigt givande resa genom tyngdlyftningens och Eleikos värld.

Vem har nytta av steg 1?

Lyftare, idrottare, tränare eller terapeuter. Det spelar ingen roll vilken bakgrund du har, men det underlättar mycket om du har erfarenhet av att träna med skivstång. Det är också bra om du har bestämt dig för att ta dig utanför din komfortzon – allt för att bli så bäst du kan genom medveten styrketräning med skivstång baserat på tyngdlyftningens och det sunda förnuftet.

Du kommer få ökad teoretisk förståelse för bland annat:

 • De 4 grundläggande principerna bakom vad som krävs för att en lyftare skall förstå hur man kan lyfta en belastning från golvet upp på raka armar med bästa möjliga teknik.
 • De 5 grundläggande idrottsrörelserna, vad de står och hur den anatomiska kroppen fungerar.
 • De 6 grundrörelserna inom idrott och det vanliga livet för att kunna göra det lite enklare
 • Sekvenserna bakom Ryck, vändning och överstöt, SAID.
 • De 4 viktigaste tekniska riktlinjerna för att utföra säkra och effektiva lyft
 • Vad är det som driver idrottare och människor framåt och hur vi kan använda utbildning som metod för att göra dem till sina egna tränare.
 • Metoder för att skynda på inlärningen och vilka steg olika lyftare går igenom för att utvecklas. Alla är olika och alla förstår på olika sätt.

Du kommer få ökad praktisk förmåga bland annat i:

 • Hur du gör och hur det känns att göra de olika grundövningarna i konsistent flow som ingår i de olympiska lyften.
 • Snabb och nuläges analys av dig själv och de andra deltagarna.
 • Hur du analyserar de olika lyften och övningarna genom att träna på varandra i vår femstegs inlärningsmodell. 
 • Hur du korrigerar de olika lyften och övningarna genom att ge varandra träning med rätt instruktion.
 • Hur du blir en bättre styrketränings-coach och vad som krävs för att bli riktigt, riktigt bra.
 • Hur du tränar baserat på begreppet SAID.
 • Motivera, korrigera men inte störa