https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Gotlands folkhögskola
Gotlands folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Kursansvarig
  Arvid Unsgaard
  Tel: 070-438 09 26
  Mail: info@storyutbildningen.comGotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola

Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmän... Läs mer

Story MasterClass – distansutbildning


Story MasterClass är en unik distansutbildning på engelska med personlig coachning av den amerikanska filmindustrins bästa och mest namnkunniga lärare i manus och dramaturgi.

Story Academy

Story Academy på Gotlands folkhögskola har tre unika utbildningar för dig som strävar efter att bli manusförfattare, Story 1, Story 2 och Story MasterClass.

Utbildningen erbjuder de bästa kursinstruktörerna som internationell filmbransch kan erbjuda och ger dig de tekniker som behövs för att skriva manus till långfilmer och dramaserier.

Story MasterClass 

Story MasterClass är en unik distansutbildning på engelska för dig med uppvisade kunskaper och yrkeserfarenhet som manusförfattare.

Du får möjligheter och verktyg att finslipa ditt berättande och utveckla din yrkesroll som manusförfattare för kommersiell spelfilm och dramaserier. Story MasterClass ger dig kunskaper, inspiration, insikter, tekniker och personlig coachning av den amerikanska filmindustrins bästa och mest namnkunniga lärare i manus och dramaturgi.

Studierna är på engelska och sker på distans med hjälp av digitala kommunikationsplattformar. Studerande, kursledare och lärare träffas också vid tre obligatoriska sammankomster för workshops och seminarier. Det centrala innehållet i kursen berör områden som konceptutveckling, berättande, manusförfattande, pitch och marknadsföring.

Här får du verktygen för att finslipa ditt berättande och utveckla din yrkesroll som manusförfattare för kommersiell spelfilm och dramaserier.

Under läsåret får du:

 • Undervisning och personlig handledning av Hollywoods främsta lärare
 • Fördjupade kunskaper i konceptutveckling
 • Tillämpa verktyg och tekniker som berikar din story och ökar din effektivitet
 • Lära dig marknadsföra och sälja manus och idéer med professionell säljargumentation (pitch).
 • Lära dig bygga en plattform som yrkesverksam manusförfattare

Ansökan

Story MasterClass har bara åtta studieplatser per läsår. Du som söker har yrkeserfarenhet avseende manus och dramaturgi, har skrivit manus för kortfilm, spelfilm eller dramaserie och är beredd att ta steget mot en framtid som manusförfattare.

Länk till kursen på skolans webbplats