https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Tyska i Berlin på GLS Sprachschule

Språkresa - Tyska på GLS Sprachschule i Berlin

GLS Sprachschule (German Language School) grundades 1983. Organisationen driver nu GLS Campus i Berlin för vuxna och några sommarläger för ungdomar i Berlin och München.

Skolan ligger i Berlins historiska centrum i området Prenzlauer Berg. Detta område hamnade i den kommunistiska delen av Berlin efter andra världskriget och efter Berlinmurens fall utvecklades till ett av de trendigaste områdena av staden och är nu det mest populära området bland studenter.

GLS är en högkvalitativ skola med professionell och kreativ undervisning. Deras språkkurser ger dig en djup inblick i det tyska språket och den tyska kulturen, vilket är viktigt för att förstå ett språk till fullo.
Skolans campus ligger i ett fint grönt område och består av fem vackra byggnader som rymmer 40 klassrum, hotellrum för studenter, cafeteria, restaurang samt en bokhandel.

Med Europas mest nyskapande kulturutbud, en blodisande historia och shopping i världsklass fortsätter Berlin att fascinera sina besökare. Denna pulserande storstad har något att erbjuda för alla smaker och passar därför perfekt för språkresor och om du vill lära dig mer tyska.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN

Kurser

Språkkurs i tyska


Denna språkkurs har 20 lektioner per vecka. All undervisning sker bara på tyska. Skolans alla kurser är koncentrerade på 4 delar: hörförståelse, skrivning, läsning och tal. På lektionerna håller man mycket diskussioner, rollspel och konversationsövningar, vilket hjälper att utveckla verbal förmåga, ordförråd och träna satsbyggnad. De ämnen som man diskuterar är bl.a. relationer, sällskapsliv, jobb, kulturell identitet och historia om Berlin m.m.

Intensiv språkkurs i tyska


Denna språkkurs består av 30 lektioner per vecka, varav 10 i minigrupp (3-6 studenter) och fokuserar på konversation och grammatik.

Fritid

Med Europas mest nyskapande kulturutbud, en blodisande historia och shopping i världsklass fortsätter Berlin att fascinera sina besökare. Denna pulserande storstad har något att erbjuda för alla smaker och passar därför perfekt för språkresor och om du vill lära dig mer tyska. Läs mer om Berlin.

GLS erbjuder aktiviteter varje dag. På måndagar visas de nya studenter runt i Prenzlauer Berg och på kvällen kl. 20:00 kan nya och gamla studenter träffas på skolans restaurang. Skolan ordnar även flera olika utflykter: besök på ett museum, båt- eller cykeltur samt heldagsutflykter till andra städer, t.ex. Dresden, Hamburg och Leipzig.

Världsmetropolen Berlin erbjuder allt du kan tänkas önska dig! Nattlivet sprudlar av varierade klubbar och barer, konstscenen är stor och kulturutbudet är rikt. Besök gärna någon av stadens utsmyckade operor: Staatsoper, Deutsche Oper och Komische Oper. Är du mer intresserad av teater, bör du besöka Berliner Ensamble, Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz eller Deutches Theater Berlin. Berlin är även en erkänd filmstad så ett biobesök kan bli en trevlig kvällsunderhållning efter din språkkurs.

Boende

GLS Campus

GLS Campus har 2 typer av studiolägenheter att välja mellan: standard och superior. Standard lägenheter har ett stort rum med ett sovloft och har 4,8 m högt i tak. Det finns även köksvrå, privat toalett och dusch, telefon, TV, gratis WLAN för en bärbar dator, sängkläder och handdukar. Superior studiolägenheter har även badkar. Alla lägenheter är möblerade och enkelt men fint inredda. Frukostbuffé i skolans cafeteria ingår i priset.

Brandenburger Gate - Delad lägenhet

Skolan har även 20 lägenheter i centrum vid Brandenburger Gate, 10 minuter med cykel till skolan. Det är fina tre-rumslägenheter som kan bokas för 2-4 studenter. Lägenheterna har 2 sovrum, 1 vardagsrum, kök, badrum, stereo, kabel TV, radio, disk- eller tvättmaskin, sängkläder och handdukar.

Inneboende hos tysk värd

Du kan även bo i en delad lägenhet med berlinare: studenter eller vuxna. Det är en bra möjlighet att träna språket. Lägenheterna finns i olika delar av staden, från 5 till 35 minuter med buss/tunnelbana till skolan. Då har man ett eget rum men delar badrum, man får använda köket och ibland tvättmaskinen. Sängkläder och handdukar ingår. Det går att boka en delad lägenhet med eller utan frukost.

Familj

Ett annat alternativ är att bo hos en värdfamilj. Det kan vara både gifta par, sambo, singlar eller barnfamiljer. Alla värdfamiljer kontrolleras kontinuerligt av skolan som lägger mycket vikt på att de tar god hand om studenterna som bor hos dem. Hos värdfamiljen har man ett eget rum med säng, bord och garderob men man delar badrummet med resten av familjen.
Om du bokar familjeboende med halvpension ingår även transfer tur-retur från någon av flygplatserna i Berlin i priset.

OBS: De familjer som erbjuder middag ligger normalt sett lite längre bort från skolan, upp till 50 minuter med buss/tunnelbana. I fall du inte vill ha så lång resväg kan du boka boende hos familj med bara frukost eller helt utan mat och boka middag i GLS restaurang för 700-800 SEK per vecka.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här