https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1628714361/us/p0ivmti5ws0ijlff7lj6.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1633082091/us/u2odp6julvrrcryswje2.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Spanska i Madrid på Don Quijote

Språkresa - Spanska på Don Quijote i Madrid

Don Quijote är en av de allra mest populära språkorganisationerna i Spanien med språkkurser på många destinationer. Don Quijote satsar på att erbjuda språkkurser med hög kvalitet genom personal och lärare med lång erfarenhet av språkundervisning och med hjälp av eget kursmaterial, framarbetat av skolans egna språklärare.

Don Quijote Spanien finns idag i Salamanca, Barcelona, Granada, Madrid, Sevilla och Valencia. En stark kursledning, små grupper och duktiga lärare har gjort skolans språkkurser extremt populära.

I huvudstaden Madrid ligger Don Quiojte´s skola i en äldre, mycket charmig byggnad med tre våningar. Skolbyggnaden känns pampig och har en äldre känsla samtidigt som interiören är modern, ljus och luftig.
Skolan ligger nära universitetet i centrala Madrid, inte långt ifrån Plaza de Espana, så i kvarteren kring skolan finns många studenter.

Kurser

Språkkurs i spanska och kultur 20+5

Språkkurs med 20+5 lektioner per vecka varav 20 lektioner i spanska samt 5 lektioner som ofta är föreläsningar eller workshops som tar upp kulturella ämnen och aktuella händelser. Max 10 deltagare per grupp. Kursstart varje måndag året om.

Språkkurs i spanska och kultur 30+5

Denna språkkurs har 30+5 lektioner per vecka, varav 20 lektioner är vanliga grupplektioner, 10 lektioner är konversationskurs och 5 lektioner/workshops tar upp kulturella ämnen och aktuella händelser. Max 10 studenter per grupp.

Förberedande examenskurs

Förberedande språkkurs för DELE examination. Dessa språkkurser startar i maj, augusti och november och består av 20 spanskalektioner i veckan.

Staden

Madrid är Spaniens huvudstad och den största staden i landet - det märks! De som väljer att åka hit på språkresa gör det främst för kombinationen av det rikliga utbudet av affärer, nöjen, kultur, fotbollsevenemang, restauranger, barer och inte minst det sprudlande livet på alla fascinerande platser att besöka. Staden kallas för "Staden som aldrig sover" och upplevs som väldigt spansk. Med andra ord en stad för den som vill ha mycket av allt och inte bara en bra språkkurs.

Madrid sover aldrig, vilket har bevittnats av tusentals studenter som åkt hit på språkresor och levt livet. Det vitala nattlivet vaknar sent och kulturutbudet är enormt. Denna stad har helt klart något att erbjuda de allra flesta.

Don Quijote erbjuder ett spännande aktivitets- och utflyktsprogram för sina kursdeltagare vilket är ett utmärkt tillfälle att träna språket ytterligare, träffa vänner samt se och uppleva mer av allt Madrid har att erbjuda!

Aktiviteter under eftermiddagar och kvällar kan vara alltifrån guidade turer, föredrag, filmvisningar, danslektioner, se en fotbollsmatch med Real eller Atletico Madrid, besök till Prado eller Thyssénmuséet, tapaskvällar och mycket annat! Under helgerna anordnas ibland dags- eller helgutflykter till närliggande platser eller städer.

Boende

Delad lägenhet

Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) och med gemensamt kök och badrum. Boendet delas med andra studenter från skolan och ofta är man mellan 3-6 studenter per lägenhet. Lägenheterna är fullt utrustade. Lakan ingår. Trådlöst internet finns i de flesta lägenheterna.

Familj

Boende i enkelrum eller dubbelrum i noga utvalda spanska värdfamiljer. Halvpension ingår vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och att komma närmare den spanska kulturen och vardagslivet.

Residens

Boende i enkelrum eller dubbelrum på något av skolans studentresidens. Du har inte tillgång till kök utan kan istället välja att ha frukost, halvpension eller helpension inkluderat. Wifi, lakan och städning ingår.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här