https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Japanska i Tokyo på KAI

Språkresa - Japanska på KAI i Tokyo

KAI Japanese Language School grundades 1987. Skolan ligger i stadsdelen Shinjuku i Tokyo och det är enkelt att ta sig dit från andra delar av staden med Tokyos extremt välfungerande tunnelbana. Atmosfären på skolan är internationell med studenter från över 50 länder varje år.

På KAI råder en kulturell förståelse mellan de olika nationaliteterna vilken präglar undervisningen, lärarna och stämningen på skolan. KAI:s språkkurser i japanska fokuserar på kommunikation och kultur. Studenterna förväntas ha lärt sig att konversera vid kursens slut.
Atmosfären på KAI är internationell med studenter från över 50 länder varje år. På skolan råder en kulturell förståelse mellan de olika nationaliteterna vilken präglar undervisningen, lärarna och stämningen på skolan.

På KAI läser mycket svenskar och västerlänningar jämfört med de flesta skolorna i Japan och det är en stor fördel då skolor med vana för västerlänningar oftast har anpassat sin undervisning därefter. Asiater, och då speciellt kineser och koreaner, har mycket lättare för att lära sig japanska då språkuppbyggnad och alfapet har vissa likheter, så tempot på skolor med få västerlänningar brukar vara väldigt högt och svårt att hänga med för en svensk.

KAI har varit en viktig medlem i "Association for the Promotion of Japanese Language Education" (APJLE) sedan organisationen grundades 1989. Med åren har mer än hälften av de 600 skolorna som var medlemmar från början blivit uteslutna så bevisligen är organisationen noga med att deras standard- och kvalitetsstämpel upprättshålls av dess medlemmar. KAI är med andra ord en väldigt bra skola som alltid strävar efter att bli bättre och redan nu kan ses som en av Japans bästa språkskolor.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Språkkurs i japanska

Denna språkkurs består av 20 lektioner per vecka och ges i 8 olika nivåer. En mycket bra språkkurs för dig som vill få en inblick i det japanska språket. Oftast krävs inga förkunskaper alls men vi brukar rekommendera att man läst in sig på de japanska alfabeten innan kursstart. Studietempot på KAI är högt så att komma väl förberedd underlättar.

Privatlektioner i japanska

Skolan erbjuder privatlektioner som kan studeras vid sidan av en språkkurs eller för sig. Privatlektionerna utformas efter studentens språkliga behov.

Boende

Student House

De flesta studenter som åker till Tokyo för att studera bor i olika typer av studentkorridorer och delade lägenheter (Student House). Då boendepriserna i Tokyo är relativt höga är det få som har råd med en egen lägenhet men ett rum i en korridor eller ett Student House där man delar kök och badrum med de andra man bor med kan man hitta till ett överkomligt pris. Det finns gott om boenden så det är lätt att hitta något men det gäller att veta var man ska leta.

Skolan har inget eget boende utan de bokar själva genom diverse privata företag på förfrågan. Då detta är något man lätt kan göra själv och då få möjligheten att se och välja precis vad man bokar så rekommenderar Eduplanet att man tittar runt lite själv först. Om man sedan tycker att det är krångligt att boka själv kan du alltid be skolan boka något närmare kursstart.

Om du ska vara iväg en längre tid rekommenderar Eduplanet även att du inte bokar upp dig för mer än tre månader till att börja med. Du kan då känna efter hur det känns när du kommer fram och om du trivs bra brukar det inte vara några problem att förlänga kontraktet men om du märker att det finns bättre och billigare alternativ så är du fri att ta något annat.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här