https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Italienska i Rom på DILIT International House

Språkresa - Italienska på Dilit International House i Rom

DILIT grundades 1974 och ingår i den världsomspännande organisationen International House. Förutom att DILIT är en av de ledande skolorna för språkresor i Italien så är det även en skola som lägger stor vikt vid personlig service vilket skapar en trevlig och familjär stämning.

DILIT:s språkkurser har en kommunikativ undervisningsmetod som bygger på aktivt arbete med konversation och studier av aktuella texter från dagstidningar och veckomagasin mm. På detta sätt lär du känna den italienska kulturen och vardagen, samtidigt som du lär dig grammatik och utökar ditt ordförråd. Många nybörjare klarar redan efter åtta veckor att föra en lätt konversation.

Skolan har mycket kompetenta lärare som regelbundet deltar i vidareutbildningar för lärare. Skolan är belägen i centrala Rom nära centralstationen Termini och består av en huvudbyggnad som är ett trevåningshus med 11 klassrum. Intill huvudbyggnaden ligger två annex med sammanlagt 15 klassrum.

I huvudbyggnaden ligger skolans reception, ett studierum, ett språklabb, video och datorer mm. Studenternas naturliga träffpunkt på sin språkresa när dagens lektioner är slut är skolans snack-bar, här serveras även lunch till ett bra pris.

Språk + aktivitet

Italienska + matlagning

Träd in i det italienska hemmet och lär dig hemligheterna med det italienska köket! Gå en matlagningskurs och lär dig tillreda några klassiska italienska rätter. Kursen ges i ett italienskt hem och när middagen är klar delar du den med kursdeltagarna över ett gott glas vin. Kursen är öppen för studenter på alla språknivåer. Kursen består av tre timmar per vecka.

Italienska + upptäck Rom

Ta del av Roms spännande historia, besök kända platser i staden och studera italienska! Kursen pågår i två veckor och ni har tre lektioner/utflykter per dag, måndag - fredag. Kursen är öppen för studenter som passerat nybörjarnivå i italienska.

För vem?

Rom har allt att erbjuda! Hela staden är som ett stort museum att vandra runt i och varje dag upptäcker du nya skatter.

Staden är för dig som vill vistas i en riktig storstad som aldrig sover och där det är svårt att sluta fascineras av stadens rika och långa historia.
Skolan passar dig som vill komma igång att faktiskt prata språket då undervisningen är mycket kommunikativ.

Kurser

DILIT IH's språkkurser har en kommunikativ undervisningsmetod som bygger på aktivt arbete med konversation och studier av aktuella texter från dagstidningar och veckomagasin mm. På detta sätt lär du känna den italienska kulturen och vardagen, samtidigt som du lär dig grammatik och utökar ditt ordförråd. Många nybörjare klarar redan efter åtta veckor att föra en lätt konversation.

Språkkurser i italienska

Lektioner per vecka: 15, 20 eller 30.
Skolan har språkkurser med olika intensitet att välja på, 15, 20 eller 30 lektioner per vecka. Klasserna består av max 14 studenter, och alla gör ett test när de anländer till skolan och placeras sedan på rätt nivå.

Kursen med 15 lektioner är alltid på eftermiddagar medan kursen med 20 lektioner nästan alltid är på förmiddagar. Vid ett fåtal tillfällen under sommaren kan 20 lektioners kursen hållas på eftermiddagen.

Det finns även en kurs med 25 lektioner där 20 lektioner är tillsammans med ovanstående och de 5 extra lektionerna i minigrupp med 1-6 studenter. Det kan alltså bli privatlektioner men till ett mycket lägre pris än normalt.

Boende

Familj

För att på allvar lära känna den italienska kulturen bör du välja boende i värdfamilj. Du kan välja mellan enkelrum eller dubbelrum och du kan välja till frukost eller halvpension.

Delad lägenhet

Att dela lägenhet med andra studenter är ett bra sätt att lära känna folk på. Du har eget rum eller delar med annan student (om ni reser två tillsammans) och du har tillgång till delat badrum och kök. Mot ett kostnadstillägg på mellan 200-300 kr per vecka kan du uppgradera ditt boende. Då bor du i regel i bättre områden av stan och i fräschare lägenheter med bättre standard. De flesta lägenheter har WiFi och bra bussförbindelser till och från skolan.