https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1578393757/us/krvjos9vckdkggj1oxny.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1581689687/us/v4vbh71tt7zecsyfedaa.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1584378920/us/rkdlptlmbvnavgl6wdrj.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1578058495/us/xvxx61mqhqjxn66mjp3d.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Italienska i Milano på Linguadue

Språkresa - Italienska på Linguadue i Milano

Har du drömt om att lära dig italienska, uppleva en ny kultur och samtidigt träffa nya människor? Varför inte göra det i Milano genom en språkkurs med EduPlanet?

”Jag valde att åka till Milano för att jag ville leva livet i en storstad som ligger mig nära om hjärtat sedan innan på grund av fotbollen. Lärarna var otroligt bra då de hade hög pedagogisk kunskap samtidigt som de gav mycket frihet under ansvar samt att man bara pratade italienska.”
- Christopher 27 år, 3 veckor

Linguadue i Milano grundades 1990 och är belägen mitt i centrala Milano på Corso Buenos Aires som är en av Milanos större shoppinggator. Det är en systerskola till Linguaviva i Florens och håller samma höga kvalitet som Linguaviva. Skolan ligger i en mycket vacker byggnad, har 18 välutrustade klassrum, en mindre trädgård, ett allrum och internet med fri uppkoppling.

Lärarna på skolan är pedagogiska och välutbildade och undervisningen är uppdelad i teoretiska och praktiska block.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Italienskakurser på din nivå

Allmänkurs: 20 lektioner i veckan. Fokus på konversation, muntlig framställan och skrivande. Max 12 deltagare per kurs. Finns på olika nivåer.

Språk och designkurs: 20+8 lektioner i veckan. Kursen kombinerar språkstudier i italienska med specialutformade kurser inom mode och inredningsdesign, såklart på italienska! Dagarna är således uppdelade i språkstudieblock (20 timmar) och modeblock (8 timmar). Modeblocken innehåller undervisning i italiensk mode- och designhistoria, tekniker och arbetssystem. Pågår endast under sommaren.

Kombinationskurs: 30 lektioner i veckan. Förmiddagslektionerna är tillsammans med andra deltagare, medan eftermiddagskursen är privatlektioner där fokus ligger på att förbättra de svagheter du som student har i det italienska språket. Välj mellan 2-4 veckor.

Kurstart varje måndag för dig med förkunskaper. Löpande starter för dig på nybörjarnivå. Exakta datum fås av EduPlanet.

Fritid

Modets huvudstad

Milano i norra Italien är Europas huvudstad för mode, stil och design. Det är en elegant stad med breda boulevarder och ståtlig arkitektur. Förutom att du enkelt kan njuta av allt som staden erbjuder i shopping- och kulturväg, anordnar även Linguadue en mängd aktiviteter för sina studenter. Du kan gå på filmvisning, föreläsningar om Italiens historia, åka på utflykt till närliggande städer så som Verona eller Venedig eller se någon av stadens många sevärdheter.

”Milano är Italiens mest internationella stad så förutom allt typiskt italienskt så kan man även finna mat och annat från hela världen, vilket jag tyckte var positivt då jag fick ett stort kulturellt utbyte av både Italien och resten av världen. Nedanför min port fanns det en italiensk pizzeria samt en sushibar vilket jag tyckte var underbart!”
- Rania 23 år, 16 veckor

Gillar du ett pulserande nattliv har du kommit rätt. I Milano finns nämligen massor med olika barer, restauranger och nattklubbar. Saknar du naturen är en tur till sjöarna Lago di Como eller Lago di Garda inte långt härifrån. Formel 1 kan du se i staden Monza, strax utanför Milano.

Boende

Bo i familj, dela en lägenhet eller bo själv

Hur vill du bo under din vistelse i Milano? EduPlanet erbjuder dig ett flertal alternativ som språkstudent i Italien. Vill du se hur en italiensk familjs vardagsliv ser ut och öva din italienska större delen av dygnet är värdfamilj ett bra tips. Här kan du antingen dela rummet med en annan student eller bo själv. Halvpension ingår.

Föredrar du att bo i en egen lägenhet finns även den möjligheten. Eller varför inte dela med en annan student? Kök och badrum är gemensamma utrymmen. En nyhet bland boendeformerna riktad endast till tjejer är att dela lägenhet med andra tjejer. Detta studentboende ligger i området runt Parci Solari. Åldersgränsen är arton år.
De flesta boendealternativen ligger antingen inom gångavstånd från skolan eller genom en busstur på max 30 minuter till skolan.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här