https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1592293322/us/kno9pc9amufvlfv4gnh7.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593078874/us/wmhgtnayikiztshhlo3e.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593079266/us/jotm1cmg4sc8u4l4bpj1.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593523045/us/zttbj2xeroqjcfvoaxww.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593609236/us/mhcbztikjf7anjy2wb1s.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1594123681/us/ofhil7ol97ct2udejyyv.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1581930462/us/tt3yso0gnxpn5fe40wtp.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Italienska i Bologna på Centro Cultura Italiana

Språkresa - Italienska på Centro Cultura Italiana i Bologna

Vill du lära dig italienska och är nyfiken på den italienska kulturen? Ansök då till Centro Cultura Italiana i Bologna i Florens! Här kommer du garanterat inte få tråkigt!

Centro Cultura Italiana är en trevlig språkskola, belägen mitt i Bolognas historiska stadsdel, i en vacker medeltidsbyggnad. Undervisningen är uppdelad i två block som varvar teori och praktik. För dig som vill få ut ännu mer av din språkkurs erbjuds sex lektioner extra i veckan utöver den obligatoriska läroplanen. Dessa extralektioner kan exempelvis vara ett besök på museum, guidade turer, föreläsningar, olika grupparbeten eller underhållningar.

”Att vara lite äldre var inte, som jag fruktat, något problem på skolan i Bologna. Åldersblandningen visade sig vara stor; här fanns studenter mellan 18 och 70 år. Skolan var en hit med otroligt engagerande lärare. Mina italienskakunskaper fick sig en ordentlig skjuts. Till det bidrog också middagarna med min hyresvärdinna och hennes vänner!”
- Niklas 53 år, 2 veckor

Kurser

Språkkurs: 20 lektioner per vecka. Klasserna har 6-12 studenter i varje. Kursen fokuserar först på vokabulär och grammatik och sedan på konversation och uttryck.

Intensivkurs: 20 lektioner per vecka. Endast 3-5 studenter per klass. Denna språkkurs passar för dig som vill ha ett snabbare och mer effektivt resultat med mer lärarledd inlärning.

Individuell språkkurs: Vill du ha helt anpassad undervisning kan du välja att ta en språkkurs med privatlektioner som fokuserar på dina individuella behov. Skräddarsys enligt dina önskemål.

Bologna - matens och kulturens stad

Bologna är en idealisk stad att lära sig italienska i. Staden är fortfarande inte upptäckt av alla turister, vilket gör att du får uppleva den genuina italienska livsstilen. Bolognas invånare "bolognesi" är kända i Italien för att vara mycket öppna och varma människor som är lätt att få kontakt med.

”Utöver lektionerna tycker jag att skolan erbjöd en bra mängd av fritidsaktiviteter av olika slag. De guidade turerna var ofta väldigt bra. Det finns mycket att se och göra i Bologna med omnejd.”
- Agnes 24 år, 13 veckor

Älskar du italiensk mat och kultur har du kommit rätt. Stadens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och det var här som Europas första universitet grundades - redan 1088! Här finns en mängd restauranger, barer och kaféer där du utan problem kan äta dig mätt i.

Staden har även ett rikt kulturliv med utställningar, museer och konserter. Centro Cultura Italiana har ett stort utbud av aktiviteter, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din språkresa!

Boende och Fritid

Bo i en italiensk familj eller dela lägenhet

Beroende på vad du vill få ut av din Italienvistelse kan du välja olika boendealternativ. Vill du ta den av den italienska kulturen på mer nära håll är värdfamilj en bra idé. Där får du chansen att tala italienska mer eller mindre dygnet runt och se hur vardagen ser ut i en italiensk familj. Vill du lära känna dina kursdeltagare bättre är ett delat boende bra. Här kan du välja mellan att dela sovrum eller ha ett eget. Badrum och kök är gemensamt. De flesta boendena ligger på gångavstånd från Centro Cultura Italiana.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här