https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Franska i Paris på Accord

Språkresa - Plugga franska på Accord

Skolan Accord är en stor språkskola som tar emot över 1200 studenter per år. Detta är språkskola som passar dig som sätter priset på utbildningen högt, som vill vistas i en internationell miljö med perfekt, centralt läge i Paris!

Skolan är välutrustad med det mesta inom modern språkundervisning och har ett stort utbud på olika kurser vilket gör att du lätt kan anpassa din språkkurs efter behov.
Utöver sina lokaler på Boulevard Poissonniére har även Accord lokaler utanför centrala delen i södra delen av Paris. Här bedrivs bland annat ungdomskurser sommartid samt även språkkurser för vuxna.

Skolan passar dig som söker en högkvalitativ språkkurs centralt belägen i Paris. Accord är en stor språkskola med brett och noga utvalt kursutbud, med allt från standardkurser till högintensiva kurser och workshops. Detta är ett bra alternativ för den som vill förbättra sin franska för användning inom arbetet men passar även de flesta andra. Prismässigt är det också svårt att hitta en språkskola med såpass fördelaktiga priser, särskilt anpassade för dig som skall studera med studiemedel.

Paris toppar listan som världens populäraste resmål och besöks årligen av 30 miljoner utländska turister,som en del är där på språkresor. Detta i sig bör tala klarspråk om hur mycket "La plus belle ville du monde" (världens vackraste stad), som fransmännen själva brukar kalla sin huvudstad, har att erbjuda.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 26.
Denna språkkurs består av 26 lektioner per vecka (motsvarar 20 timmar / vecka). Språkkursen fokuserar på skrift och tal. Språkkursen kan läsas från en vecka och uppåt. Tiderna är från 9-13, måndag till fredag. Vi har ett förmånligt specialpris bara för studenter (som söker studiemedel från CSN) på denna kurs. För övriga gäller ett veckotillägg.
Denna kurs går även att läsa på eftermiddagar. Kursupplägget då skiljer sig mot om du läser på förmiddagen. Eftermiddagskursen är egentligen ett paket med enbart workshops och övervakade självstudier inom tex kommunikation, grammatik och skrivförståelse. Normalt sett säljs detta som tilläggskurser på förmiddagskursen. Kurspassen är mellan 14.15-17.15 måndag till fredag.

Intensivkurs i franska

Lektioner per vecka: 30.
Accord erbjuder intensivkurser i franska med ända upp till 30 lektioner per vecka. Detta passar dig som vill läsa en kortare kurs men ändå vill få ut maximalt av språkträningen!

50+ kurs i franska

Lektioner per vecka: 20.
Under några tillfällen per år anordnar Accord en specialanpassad kurs för dig som är 50 år eller äldre och som önskar fräscha upp din franska. Kursen är 1 vecka lång och maxantalet av deltagare är satt till 12 stycken. I kurspaketet ingår 20 grupplektioner i franska per vecka, varje lektion är 45 minuter lång.

På eftermiddagen står sightseeing och kulturella aktiviteter på schemat. Exempel på aktiviteter som anordnas är bland annat båttur på Seine, rundvandring i konstnärliga Montmartre och bland de charmiga gränderna i Latinkvarteren.

Räkna också med en guidad tur till Eiffeltornet och massor av besök till världsberömda museum. Utöver detta kan du även lägga till matlagning och utflykt till Versailles mot en kostnad. Totalt 3 utflykter görs under dina 5 kursdagar.

Ta chansen att kombinera din storstadssemester med språk och kultur i överflöd!

Fritid

Accord anordnar inte särskilt mycket egna aktiviteter för dig som student vilket är bra att vara beredd på. Dock, i Paris går du ändå inte sysslolös! Det finns verkligen något för alla olika smaker och intressen med allt från några av de mest kända muséerna i världen, Le Louvre, Musée d'Orsay och Centre Pompidou, till nattklubbar som inte stänger förrän solen går upp.

Ett besök på världens största loppmarknad, Les Puces de Paris, är ett måste om du vill fynda bland både antikviteter och moderna kläder. Skolans personal hjälper dig gärna att hitta rätt och svara på frågor.

Boende

Accord erbjuder sina studenter två typer av boende, dels i värdfamilj men också boende på residens. Önskar du söka boende på egen hand hjälper vi gärna till med söktips!

Familj

Om du vill öva på franskan även efter lektionstid rekommenderar vi att bo i en utvald fransk värdfamilj. Familjerna bor ca 30-50 min från skolan med allmänna färdmedel. Att bo i värdfamilj är ett mycket bra sätt att ta del av den franska kulturen och förbättra språket på. Du kan välja att boka boende med frukost eller halvpension. Alla familjer är noga utvalda av Accord.

Residens

Accord erbjuder också olika residens eller lägenhetshotell i och runt Paris. Du bor i enkelrum med antingen frukost inkluderat eller med tillgång till kök. Oftast finns det restaurang på området och bra förbindelser till Accord. På grund av populariteten är det bra om du kontaktar oss för aktuell platstillgång.

CISP KELLERMANN RESIDENS

Detta är ett residens öppet året runt för alla sorters studenter. Franska som internationella. Boendestandarden är relativt enkel mot hemma i Sverige men är ändå fullt fungerande. CISP Kellermann är beläget i södra Paris, nära Parc des Expositions, ca 35 minuter med metro från skolan Accord. Du bor i enkelrum med egen dusch/wc, sängkläder och handdukar ingår. Något kök finns inte men däremot ingår frukost i residensets restaurang där du även kan beställa enklare måltider.

SOMMARRESIDENS LA MAISON DES MINES & CITÉ UNIVERSTAIRE

Under sommarmånaderna(juli augusti) kan du som student boka boende på två övriga studentresidens, La Maison des Mines och Cité Universtaire. La Maison des Mines är ett residens beläget i Latinkvarteret, mellan Panthéon och Val de Grace med bara ca 5 minuters promenad från den väldiga Parc du Luxembourg. Rummen består av säng, garderob, skrivbord och liten kokvrå. Badrum och större köksyta med mikro delas med andra studenter på samma våningsplan. Internettillgång och tvättmaskiner finns.

Cité Universitaire är beläget i det 14e arrondissementet på Boulevard Jourdan 47 och är ett välkänt studentresidens. Här delar du kök och badrum med andra studenter på ditt våningsplan. Sängkläder ingår samt städning 1 gång per vecka. Fritt wifi finns att tillgå och det går att beställa enklare måltider på univetsitetsrestaurangen. En deposition på ca 150 € skall betalas vid ankomst.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här