https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa – Franska i Nice på France Langue, EduPlanet

Läs franska i Nice med France Langue!

Vill du lära dig franska och är sugen på nya upplevelser? Passa då på att åka på språkresa med Eduplanet till Nice! På skolan France Langue kan du kombinera högklassig undervisning med en kul fritid full av aktiviteter.

Språkskolan France Langue har förutom verksamhet i Nice på franska rivieran, även skolor i Biarritz och Bordeaux, vilket gör dem till en utbildningsanordnare med erfarenhet. Skolan i Nice ligger tio minuter från strandpromenaden Promenade Anglais och runt hörnet finns butiker, kaféer, restauranger, gamla stan och katedralen. Skolan har ljusa, fina klassrum och internet i hela byggnaden.

”Så himla bra lärare! Hjälpsamma och inspirerande. Jag kände mig väl mottagen och jag lärde mig massor på den korta tiden jag var där. Skolan använde sig av en mycket bra bok som jag köpte för 20 euro. Lätt värt istället för att bara få papperskopior plus att jag nu kan plugga vidare hemma. Nice är en underbar stad fylld av hjälpsamma och trevliga människor. Underbar shopping och maten var fantastisk! Speciellt musslorna!”- Ulrica 33 år, 1 vecka

France Langue har ett flertal språkkurser för studenter i åldrarna 17 år och uppåt. Skolan har en mycket stark internationell prägel och utöver undervisningen arrangerar de olika aktiviteter för dig på fritiden. Exempel på aktiviteter som anordnas är filmklubbar, weekendresor, guidade stadsturer, sportaktiviteter, mat och kulturevenemang i Provence.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Välj språkkurs efter din nivå!

Du kan välja mellan följande språkkurser hos France Langue i Nice:?

Språkkurs: 20 lektioner i veckan, finns för 1-40 veckor. Inkluderar konversation, skrift,- läs- och hörförståelse samt grammatik. Hemuppgifter tillkommer.

Intensiv språkkurs: 20+6 lektioner i veckan, med samma upplägg som kursen ovan. 6 eftermiddagslektioner tillkommer varje vecka, vilket gör kursen mer intensiv. Tilläggslektionerna skräddarsys efter dina behov. Maximalt 12 studenter per klass.

Privatlektioner: Skräddarsys enligt dina önskemål.
Kursstarter varje måndag.

Boende och Fritid

Lär dig franska på franska rivieran

I kuststaden Nice på franska rivieran bor det drygt 550 000 invånare och desto fler under sommaren. Området präglas av lyx, turkosblått hav och turister från hela Europa. Klimatet är varmt, stranden finns nära till hands och för dig som gillar shopping finns en mängd butiker både i de nyare delarna och i gamla stan. Vill du se något annat; ta en dagstur till de närliggande städerna Antibes eller Cannes!

Boende i värdfamilj

Genom att bo i en värdfamilj under din tid i Frankrike får du möjligheten att komma närmare den franska kulturen och öva dig på franska nästan dygnet runt. Du får välja mellan halvpension eller endast frukost och avståndet till skolan är oftast mellan 5-30 minuter med buss eller spårvagn.

Boende i delad lägenhet

Ett annat alternativ för dig som språkstudent i Nice är att dela lägenhet med andra studenter. Priserna varierar mellan säsong men är oftast riktigt prisvärt (cirka 500-600 EUR per månad!) och bokas månadsvis. Detta är ett bra alternativ för dig som vill bo mer självständigt men ändå träffa andra språkstudenter.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här