https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Franska i Montpellier på Institut Européen de Francais

Språkresa - Franska på Institut Européen de Française (IEF) i Montpellier

2005 slogs de två skolorna IMEF och Odyssea (grundade 1983 respektive 2001) ihop och bildade en ny skola med ett av de största och bästa kursutbud som erbjuds i Montpellier; Institut Européen de Français, IEF.

Detta är en av de mest populära språkskolorna i Frankrike, mycket tack vare den sköna atmosfären på skolan och de fantastiska kurspriserna!

Skolan ligger optimalt placerad mitt i Montpelliers historiska kärna, i centralaste delen av staden. IEF tar emot studenter, lärare och yrkesverksamma språkfantaster i alla åldrar, från hela världen, året om. Dess välkomnande och vänskapliga atmosfär gör att du snabbt känner dig hemma och kan komma i ro i dina studier.

IEF har godkänts av och fått kvalitetsstämplar från en mängd olika nationella som internationella organisationer och är även ett officiellt testcenter för CCIP (Paris Chamber of Commerce) och Sorbonne University (Paris IV). Undervisningen ges i små grupper och klasserna ses över och omorganiseras efter behov varje vecka. Som student på skolan får du utöver undervisning och aktiviteter fri tillgång till skolans pedagogiska resurscenter där du på egen hand kan hitta olika övningar och hjälpmedel för att förbättra din franska. På skolan finns det även fritt wifi som du får använda dig av.

Eduplanet kan erbjuda mycket prisvärda språkkurser just på denna skola så tveka inte att skicka in en intresseförfrågan redan idag!

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20+2
Skolans pedagogik vill verka för aktiva studenter och interkulturellt utbyte mellan eleverna. Eleverna får göra allt från att hålla muntliga presentationer och konversationsövningar till att skriva egna texter, allt för att utveckla sin franska så mycket som möjligt.

Själv beskriver skolan sin utbildning som rolig, praktisk och framförallt utvecklande! Språknivåerna sträcker sig från nybörjare till avancerad nivå. I kursen ingår även 2 kulturella workshops.

Intensivkurs i franska

Lektioner per vecka: 20+2+6
Som komplement till skolans vanliga standardkurs(20+ 2) kan skolan också erbjuda en mer intensiv språkkurs. Passar dig som vill få ut mer av studierna. Då läser du istället 20 grupplektioner i franska + 2 workshops med ett tillägg på 6 privatlektioner.

Skolan har också andra intensivkurser som kan passa dig som vill få ut maximalt av din språkkurs på kort tid.

Boende

IEF förmedlar en rad olika boendeformer för dig som student. Här finns något för alla smaker oavsett om du vill bo ihop med andra studenter, i familj eller mer på egen hand. Transfer till boendet ordnar du på egen hand.

Delad lägenhet

Det mest populära boendealternativet i Montpellier! Lägenheterna ligger belägna i centrala Montpellier. Ibland med gångavstånd på kanske 15-20 minuter men oftast spårvagn/buss till och från IEF. Några måltider ingår inte utan du lagar din mat i det gemensamma köket. Att bo i delad lägenhet är både ekonomiskt och ett bra sätt att lära känna nya studenter på. Det är IEF som själva valt ut lägenheterna och i ditt boende har du eget litet sovrum men delar kök och badrum med 1-3 andra. I vissa fall bor även hyresvärden i din lägenhet och hyr ut resterande rum till studenter.

Familj

Vill du verkligen prata franska även efter skoltid rekommenderar vi boende i värdfamilj i Montpellier. Välj om du vill boka till endast frukost eller halvpension. Detta alternativ är idealiskt för dig som vill ut få maximalt av din språkresa. Här får du dels extra möjlighet att tala språket men också ett kulturellt och socialt utbyte vid sidan av dina studier. Vissa familjer tar emot flera studenter åt gången vilket är bra att veta om in. Du kan välja att boka boende med frukost eller också med halvpension(frukost och middag).

Fritid

Montpellier och dess närområde har gott om historiska landmärken, pittoreska byar och sköna vyer att erbjuda och om du vill ha hjälp att hitta dessa på ett roligt sätt så erbjuder skolan utflykter till en mängd olika destinationer.

De har även ett stort och varierat aktivitetsprogram med bl.a. filmkvällar, vinprovningar, sporter, traditionella danser och en guidad tur av Montpellier varje vecka. Här kan du se ett filmklipp från skolan och sekvenser från de aktiviteter som arrangeras! En språkresa till Montpellier tar dig till ett fantastiskt landskap väl värt att upptäcka!

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här