https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.se



EduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Franska i Lyon på Alliance Francaise

Språkresa - Franska på Alliance Francaise

Alliance Francaise är en icke vinstdrivande språkorganisation som grundades 1883 och idag finns i 130 länder. Skolan i Lyon ligger mitt i staden och är den näst största av Alliansens skolor, grundad 1984. Varje år kommer tusentals studenter av mer än 90 olika nationaliteter hit för att läsa språkkurser i franska.

Alliance Francaise är stor och har ännu inte många svenska studenter vilket bidrar till att din språkkurs i franska blir mer effektiv. Som student på skolan har du även tillgång till universitetets studentmatsal, Internet och diverse studentrabatter.

Undervisningen på Alliance Francaise är av hög kvalité och lärarna är mycket angelägna om att underlätta inlärningen för studenterna och bistå med exceptionell hjälp och service.
För dig som vill åka på språkresa till en storstad i Frankrike men ändå inte Paris, kan Eduplanet varmt rekommendera Lyon och skolan Alliance Francaise som har språkkurser av mycket hög kvalitet. Detta är dessutom en stor studentstad vilket gör att det alltid är liv och rörelse i staden!

Kurser

Månadskurs i franska

Studera 15-20 lektioner i veckan. Erbjuds i minst 6 olika nivåer. Språkkurserna fokuserar på muntliga och skriftliga övningar. Du läser månadsbundna kurser som startar 1 gång per månad.

När du läser 20 lektioners upplägget så läser du 15 vanliga grupplektioner + 5 lektioner konversationskurs varje vecka. Detta om du vill få lite extra träning i det muntliga.

Förberedande språkkurs för DELF examination

DELF är ett av de viktigaste franska språkproven som anordnas av den franska utbildningsnämnden. Denna språkkurs förbereder inför examinationen. Kursen består av fyra tillfällen vardera på 2 timmar. Två av lektionerna ägnas åt hörförståelse och talövningar, och två åt läsförståelse och skrivövningar.

Fritid

Lyon är Frankrikes näst största stad med hela 1,3 miljoner människor som anser sig bo i hjärtat av det franska köket. Denna vackra inlandsstad räknas ofta som Frankrikes gastronomiska huvudstad där restauranger med utsökt och prisvärd mat finns i nästan vartenda hörn.

Lyon är en mycket vacker stad insprängd i ett spännande landskap med mycket att se och göra. Västerut ligger vindistriktet Beaujoulais och österut hittar man början till Alperna.
Men oavsett om intresset faller på kultur, nöje, sport eller annat finns alternativ för de flesta. Skolan ordnar regelbundet olika aktivitetsprogram vid sidan av skolans språkkurser. Helg- och dagsturer anordnas till destinationer som Rivieran, Italien eller Alperna. Dessutom finns en mängd olika teatrar, museer och biografer att besöka, för att inte tala om ett riktigt bra uteliv. Bara fantasin kan sätta gränser!

Boende

I Lyon finns möjlighet att välja mellan boende i en fransk familj eller på studentresidens. Vill du bo på residens är det viktigt att vara ute i god för att garanteras plats. All hyra betalas på plats, i landets valuta (Euro).

Residens

Vid bokning av studentresidens tas en deposition ut av Eduplanet, en summa du får tillbaka av skolan när du flyttar ut om rummet är i det skick du fann det i. Som boende på residens betalar du din hyra varje månad direkt till residenset. Priset varierar mellan ca 300-410 Euro per månad (enkelrum). Skolan har två olika residens:

Residence Jussieu
Beläget cirka 20 minuter från skolområdet med lokaltrafik. Här har du som student ditt egna lilla rum med säng, skrivbord, byrå samt wc/dusch. Wifi mot tillägg. Kök delar du med andra studenter. Residenset har också en 24h öppen reception.

Benjamin Delessert
Ett annat residens som skolan börjat samarbeta med nyligen heter Benjamin Delessert, det består av 281 rum där Alliance Française har en mindre andel av dessa. Precis som på Residence Jussieu delar du kök med andra gäster men du har eget rum (ca 11 kvm) med liten kyl, dusch/wc.

Familj

Om du önskar bättra på franskan även efter skoltid rekommenderar vi att bo hos en fransk familj. Ta del av den franska vardagen som inneboende i en vanlig fransk familj! Du kan välja att boka enbart frukost eller också halvpension. Du betalar din boendehyra till din familj på plats varje månad. Kontakta Eduplanet för aktuell prisinformation.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här