https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Franska i Antibes på Centre International d'Antibes

Studera franska i Antibes, Frankrike

Vill du studera franska på Centre International D'Antibes (CIA) i den charmiga kuststaden Antibes, några mil söder om Nice? Centre International D'Antibes har sedan 1985 tagit emot deltagare på språkresor från hela världen. Skolan har ett riktigt gott rykte i Frankrike såväl som internationellt. Här blir du inte besviken!

Vill du kombinera studierna med en avkopplande semester, fungerar detta utmärkt. Skolan i Antibes ligger i lugna och inspirerande områden. Antibes som studiemiljö passar speciellt bra för de som söker en "lagom" stor kuststad längs Côte D'Azur utan att för den skull bli för liten. Stadens läge nära Nice flygplats gör det också lätt att ta sig hit.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20?. Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag, förlagda på förmiddagarna mån-fre i grupp om maximalt 15 deltagare. Kursen fokuserar på konversation, grammatik och skrift samt muntliga övningar. Detta är en språkkurs som ger en mycket bra grund att stå på.

Intensiv språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 30?. Denna språkkurs består av 30 lektioner per vecka mån-fre. Utöver inlärning av det franska språket fokuserar denna kurs även på den franska kulturen. 20 av lektionerna sker på förmiddagar i grupp med maximalt 15 deltagare per grupp och 10 av lektionerna sker på eftermiddagar i grupp med maximalt 6 deltagare.

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 20 + aktiviteter?. Är du mellan 13-17 och vill läsa franska under sommaren? Perfekt! Skolan i Antibes anordnar sen 1985 populära ungdomskurser från juni-augusti. I kurspaketet ingår fransklektioner i grupp, aktiviteter och utflykter samt boende för hela vistelsen. Välj om du vill bo på något av skolans residens eller om du hellre bor i en fransk värdfamilj. Helpension ingår och du blir upphämtat och avlämnad på Nice flygplats. Kontakta oss för priser och platstillgång!

Fritid

Antibes som stad och dess omgivning erbjuder många härliga upplevelser. Vill du kombinera din språkkurs med sol och bad är Antibes någonting för dig!

Turista runt

För den kulturellt intresserade finns här världens mest kända Picasso-museum, många konstaffärer och rikligt med cafeér och restauranger. Att bara flanera i staden och njuta av dess franska atmosfär präglad av den historiska borgen längs havet och fortet Le Fort Carré som på sin kulle blickar ut över staden, är kanske det som gör Antibes som resmål för språkresor så lyckad.

Skolans egna aktivitetsprogram

Utöver detta ordnar skolan varje vecka en mängd olika sport- och fritidsaktiviteter. Studenter kan även följa med på anordnade utflykter till närliggande platser och städer.

Familj, residens eller studio/egen lägenhet

När du åker till Antibes på språkresa för att studera franska har du flera boendealternativ att välja på.

Familj: Boende i enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum om du bokar ihop med vän) i noga utvalda franska värdfamiljer. Halvpension ingår vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och att komma närmare den franska kulturen och vardagslivet i Antibes.

Residens: Skolan har tre olika boendealternativ på sina residens; "Student", "Standard" samt "Studio" (för studio, se nedan). Alla residens är enbart till för studenter vid CIA undtantaget ett residens som skolan väljer att använda mestadels under högsäsong. Du kan som student välja mellan enkelrum eller dubbelrum.

Egen lägenhet: Boende i en egen liten lägenhet/studio som ligger i privata lägenhetsresidens som skolan äger. Priserna är höga jämfört med att boka boende i ett Student- /Standardrum (se ovan) eller i familj, i synnerhet om du anländer under högsommaren. Detta alternativ kan passa dig som stannar en kortare period i Antibes och som söker ett självständigt, lite lyxigare, privat boende.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här