https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095695/us/gdymf3yyctxppatenfrz.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095586/us/suz55rrazzlpg8y02dwc.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095445/us/mgxc7pqr2o6zqgcwalij.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1608119246/us/oci1shzjkag6gx42t1xb.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095335/us/igemfsbg4fm09ifnvfnn.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095221/us/tyodxznantzil5jjobjf.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095096/us/hs20wb7zlspwprpiwvun.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Engelska i London på British Study Centre

Språkresa - Engelska på British Study Centre i London

British Study Centres (BSC) är en modern skolorganisation med fyra populära språkskolor i programmet. Som student, erbjuds du att studera prisvärda språkkurser med internationella klasser i en trivsam och personlig miljö.

Nyligen flyttade BSC sina lokaler från området i Marleybone till ett nytt, centralt läge i det populära och spännande området Bloomsbury, nära Bloomsbury Square Gardens. Lokalerna är belägna blott 5 minuters gångpromenad från Holborn's tunnelbana och några få minuter från British Museum, trevliga butiker, teatrar och restauranger vid Covent Garden - Londons West End. Skollokalerna delas med West London College, en populär skola för både inhemska och internationella elever som vill läsa kurser inom t.ex. Fashion Design.

På British Study Centres i Bloomsbury finns 14 rymliga och bekväma klassrum som alla är utrustade med modern undervisningsteknik som t.ex interaktiva skrivtavlor eller laptops och projektorer. Under sommaren och skolans högsäsong kan ytterligare 8 klassrum öppnas upp. BSC har en egen liten trädgård med utemöbler och det finns också en kafeteria där du kan äta lunch eller koppla av med en kaffe under rasterna. Vill du sitta kvar i skolan efter dina lektioner finns ett study centre där du med modern teknik och e-learning kan fortsätta dina studier i en avslappnad och bekväm studiemiljö.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Språkkurs i engelska 20 lekt/v

Språkkurs i allmän engelska där språkets alla moment tas upp så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Fokus läggs på kommunikation. Klasserna består normalt av ca 10 studenter av blandade nationaliteter.

Språkkurs i engelska 25, 30 lekt/v

Intensiv språkkurs med 25 eller 30 lektioner per vecka. Utöver en allmän språkkurs på förmiddagen ges eftermiddagskurser där studenten kan fördjupa sig i bl.a:
- Grammar & Writing- Wordpower

IELTS examenskurs

Kurs som förbereder dig inför en IELTS examen. Passar dig som planerar att studera på universitet utomlands. Flexibla startdatum och kurslängder.

Affärsengelska

Som tillägg till en allmän engelskakurs kan du lägga till extra lektioner i Business English som läses två eftermiddagar per vecka.

Fritid

London är känd för att vara staden som aldrig sover. Du kommer alltid att ha något för dig att göra. Utbudet är enormt! Allt från att sitta och sola i staden alla fantastiska parker till att gå på sportevent, musikal, utflykter eller varför inte en klassisk pubrunda! Och givetvis får du inte glömma att se de klassiska sevärdheterna som London Eye, Big Ben, Parlament, London Bridge, Tower Bridge etc.

Skolan anordnar även ett aktivitetsprogram själva där du som student kan delta i liknande aktiviteter som nämns ovan. Annat de har hittat på är båtpartyn längs med floden Themsen, besök på nyhetskanelen BBC. Vissa aktiviteter sker mot en liten kostnad. Passa på att ta vara på att träffa resten av studenterna som befinner sig på skolan, men framför allt passa på att öva på den sociala kommunikationen i det "riktiga livet", inte bara i klassrummet. Skolans personal finns alltid till hands för den som känner att det behövs tips på vad man skulle kunna hitta på efter skoltid.

Helgutflykter anordnas regelbundet till närliggande städer såsom Bath och Stonehenge, Cambridge, Stratford-upon-Avon och Oxford men även resor till närliggande länder/städer är möjligt tack vare landets bra förbindelse med bl.a tåglinjerna. Besök t.ex. Skottland, Amsterdam och Paris.

Då utbudet av attraktioner och aktiviteter är så enormt i London och intressena bland studenterna är så varierande, brukar de flesta efter ett par veckor finna sig ganska bra själva till just vad de vill göra.

Boende

BSC London erbjuder ett par olika boendealternativ för sina kursdeltagare, alla noga utvalda av skolans personal.

Värdfamilj

Ett trevligt alternativ för dig som önskar maximera din språkträning och få ta del av den brittiska kulturen på ett naturligt sätt. Bo i ett bekvämt enkelrum (eget rum) med halvpension, dvs frukost och middag. Då London är en stor stad bor familjerna på pendlingsavstånd från skolan med tunnelbana eller buss. Vanligt avstånd mellan värdfamiljer och skola är mellan 30-60 minuter.

Student House

Populärt studentboende för dig som önskar bo tillsammans med andra studenter från skolan. Du väjer att bo i enkelrum eller dubbelrum och delar sedan kök, badrum och sällskapsrum med de övriga i lägenheten. Vanligt är att man bor 3-6 personer i ett Student House.

Alla BSC Londons Student Houses ligger på bekvämt resavstånd från skolan (räkna med ca 45 minuter) vanligtvis i zon 3 och är väl utrustade. Då London är en stor stad får man räkna med att resa med tunnelbana eller buss. Lägenheterna har trådlöst internet och tvättmaskin.

Studentresidens

Populärt studentresidens med hög standard i centrala London, ca 30 minuter från skolan. Du bor i enkelrum med eget badrum. Det gemensamma käket delas med ca 5 andra studenter. Fri wifi.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här