https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Språkresa - Engelska i Bristol på The English Language Centre

The English Language Centre i Bristol är en familjeägd skola som grundades 1969 och har sedan dess erbjudit populära språkkurser till internationella studenter. Skolans lokaler finns i två fina, äldre byggnader i stadens mest attraktiva område Clifton. Beläget precis intill universitetet och endast en kort promenad från centrum.

På ELC studerar du tillsammans med studenter från många olika delar av världen i trevliga lokaler. Här får du mycket mer än bara en språkkurs! Skolan har senaste åren seglat in som en av våra allra mest omtyckta språkskolor i England. Vi på Eduplanet får höra av våra studenter  att de verkligen uppskattar den familjära och vänliga stämningen som skolan ger, i kombination med språkkursernas höga kvalitet, engagerade lärare och ett bra utbud i aktivitetsprogrammet.
ELC Bristol erbjuder sina studenter minst 1 timmes gratis konversationsklasser per vecka utöver det ordinarie kursprogrammet, för den som önskar extra språkträning.

För dig som vill ha hjälp att hitta ett jobb i England så kan skolans Job Club hjälpa dig med rådgivning och gratis finslipa ditt CV samt personligt brev. Detta erbjuds 8 gånger per år i 4-veckors block.
ELC Bristol har ett omfattande e-learning program, även kallat "Study Zone", där du kan förbereda dig och träna din engelska online innan kursstart fram till tre månader efter att kursen slutat. Det innebär alltså att du efter avslutad kurs kan fortsätta din språkträning! Programmet är kostnadsfritt för skolans studenter.

Det som är unikt med just denna skola är deras samarbete med Bristol University, vilket ger dig som student möjlighet att gå med i universitetets föreningar. Då får du chansen att, mot en kostnad på ca 300 kr, få ett medlemskap och delta i aktiviteter och arrangemang tillsammans med brittiska universitetsstudenter under hela din studietid. Detta är en mycket uppskattad möjlighet som du absolut inte får missa om du väljer att studera i Bristol.

Personalen på skolan är mycket kompetent och gör allt för att din språkresa ska bli ett minne för livet!

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Språkkurs i engelska

Allmän språkkurs med 28 lektioner i veckan. Språkkursen i engelska innehåller träning i språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar Alla klasser är internationella och deltagare kommer från världens alla hörn. Max 12 studenter per grupp.
För dig som läser en allmän språkkurs och har minst "Hög Medel" i språknivå kan välja mellan ett antal tillvalsämnen vilka läses 2 eftermiddagar i veckan. Exempel på tillvalsämnen är:

  • affärsengelska
  • litteratur
  • kultur
  • konversation
  • kommunikation

Tillvalsämnen väljs på plats i Bristol och kan variera beroende på efterfrågan och tid på året.

Cambridge examenskurs

Cambridge examenskurs med 28 lektioner per vecka finns på tre nivåer och förbereder dig för en Cambridge examen. Kursen är ca 13 veckor men kan förlängas med en vanlig språkkurs till önskad kurslängd. Examensavgift tillkommer.

Fritid

Genom att delta i skolans aktiviteter med engelska studenter får du möjlighet till ytterligare språkträning utöver din språkkurs i klassrummet. Ett rullande program innehållande sportaktiviteter, biobesök samt internationella matkvällar är vanligt under veckorna.

Bristol är västra Englands kulturcentrum och staden är känd för dess teatrar, shopping, nattliv och musikliv. Bristol är söda Englands näst största stad efter London som bara ligger ca 1,5-2 timmar bort.
På helgerna anordnar skolan ofta utflykter till närliggande städer så som Bath, Oxford och London. Students Union Card ger dig tillgång till Bristol University's aktiviteter och klubbar men även till deras swimmingpool och restauranger där studenterna ofta äter lunch.

Boende

Värdfamilj

Boendet i värdfamilj är noga utvalt av skolan som har kontroller med jämna mellanrum för att se att deras familjer håller den höga standard som ELC kräver. Halvpension ingår (frukost + middag). Du väljer att bo i enkelrum eller dubbelrum där du delar rummet med en annan student. Alla värdfamiljer bor inom gångavstånd till skolan.

Delad lägenhet

Trevligt boende i någon av skolans delade lägenheter. I delad lägenhet bor du med andra studenter som studera i Bristol. Där bor du i enkelrum men delar övriga gemensamma ytor som vardagsrum, kök och badrum. I vissa fall har sovrummen eget badrum. Alla skolans lägenheter håller hög standard och ligger nära skolan. Du har tillgång till tvättmaskin och fri WiFi. Lägenheterna är belägna 5-20 minuters gångavstånd från skolan.

Sommarresidens

Goldney Hall Residence hör till universitetet i Bristol och finns tillgänlig från slutet av juni till slutet av september för dig som studerar på ELC. Residenset är bekvämt beläget 10-15 minuters promenad från skolan och har 100 enkelrum tillgängliga för dig som student som vill bo mer självständigt. Residenset är indelat i lägenheter och varje lägenhet har 8 sovrum, ett fullt utrustat kök och ett TV-rum. I varje lägenhet finns det 2 duschrum, 1 badrum och 2 toaletter. Varje rum har ett handfat, enkelsäng, skrivbord och garderob. Tillgång till gratis internet.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här