https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Gävle

 • Längd

  60 hp

 • Lärosäte

  Högskolan i Gävle

 • Sista ansökningsdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Startdatum

  HT20

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Specialistsjuksköterskeexamen- Intensivvård

 • Kategorier:

  Vård & Omsorg

 • Kontakt

  Utbildningsledare
  Annica Björkman
  Mail: annica.bjorkman@hig.seHögskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle har cirka 16 000 studenter och erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 700 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Läs mer

Specialistsjuksköterskeprogrammet - inriktning intensivvård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård är en utbildning som leder till specialistsjuksköterskeexamen och magisterexamen i omvårdnad.

Bygg på din sjuksköterskeutbildning med specialistkompetens

Är du redan legitimerad sjuksköterska men önskar gå vidare? Då kan du läsa Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård.

Som specialistsjuksköterska inom intensivvård arbetar du med att vårda svårt sjuka patienter. Kravet för självständigt arbete inom intensivvård är specialistsjuksköterskeexamen.

Om utbildningen

Utbildningen är på avancerad nivå, vilket innebär att du fördjupar dina kunskaper från grundnivå och utvecklar kunskaper om den professionella omvårdnaden inom intensivvård. Utbildningen innehåller omvårdnad 45 hp och medicinsk vetenskap 15 hp. Ett självständigt arbete ingår, där fördjupning inom ett eget valt område med inriktning mot intensivvårdssjuksköterskans arbetsområde ska genomföras.

Programmet ges som campusutbildning och på helfart. I utbildningen förekommer verksamhetsförlagd utbildning som är förlagd till hela Gävleborgs län.

Möjligheter till både nationellt och internationellt arbete

Utbildningen leder till en examen som specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård. Efter avslutad utbildning kan du som intensivvårdssjuksköterska arbeta inom intensiv- och postoperativ vård, på smärtkliniker och inom ambulanssjukvård. Du har även goda möjligheter till arbete internationellt vid till exempel katastrofer.

Högskolan i Gävle har en lång erfarenhet av att utbilda specialistsjuksköterskor.

Efter utbildningen

Specialistsjuksköterskeexamen med inriktning intensivvård ger dig framför allt kompetens för att arbeta som specialistsjuksköterska inom intensivvård. Möjligheterna att få arbete efter examen är goda både nationellt och internationellt.