https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Southern Cross University i Australien

Studera allt från redovisning till turism i Lismore

Vill du kombinera utbildning och en spännande fritid på en ny spännande plats? Ta då chansen och läs din utbildning på Southern Cross University (SCU) i Lismore, Australien. På den moderna skolan finner du en mängd inspirerande studiediscipliner, alla inriktade på praktiskt lärande.

Skolan ligger endast en tjugo minuters bussresa från kuststaden Byron Bay och många studenter väljer därför att bo vid kusten och pendla till skolan de gånger i veckan det är lektioner. Skolan erbjuder en mångfald av utbildningar; allt från kandidatutbildningar i media, miljövetenskap eller business, till diplomutbildning i redovisning eller turism. Ambitionen är att studenterna genom ett nära samarbete med näringslivet och praktik ska lämna skolan bra rustade för arbetslivet.

En bredd av utbildningar på Southern Cross University

SCU erbjuder ett flertal olika kandidat- och diplomutbildningar, beroende på hur lång utbildning du vill gå. Utbildningarnas fokus ligger på att skapa en god kontakt med näringslivet och få ut studenter i arbete efter avslutad examen.Teori blandas därför med praktik.

Exempel på kandidat- och diplomutbildningar som erbjuds är:

 • Bachelor of Business
 • Bachelor of Business Administration
 • Diploma of Business
 • Bachelor of Contemporary Music
 • Bachelor of Media
 • The Bachelor of Engineering (Honours) in Civil Engineering
 • The Bachelor of Environmental Science
 • Bachelor of Clinical Sciences
 • Bachelor of Business in Convention and Event Management
 • Bachelor of Business in Hotel Management
 • Diploma of Business
 • The Graduate Diploma in Business
 • The Graduate Diploma in Accounting
 • Graduate Diploma in International Tourism and Hotel Management

Boende och Fritid

Studentboende, familj eller privat lägenhet – bo på ditt sätt!

Beroende på hur du helst vill bo under din vistelse i Australien finns olika alternativ. SCU har tre olika studentboenden i Lismore, vilka har 2-6 sovrum och gångavstånd till skolan. Vissa har även internetuppkoppling, pool, fritidsrum och tvättstugor. Vill du komma i närmare kontakt med australiensarna och träna på din engelska är ett alternativ att bo i en familj. Ett tredje alternativ är att privat ordna en egen lägenhet.

Studier i Australien erbjuder ett aktivt fritidsliv

Att studera utomlands innebär inte endast studier. En viktig del av upplevelsen är att ha en berikande fritid och ta del av den australiensiska kulturen. Southern Cross University anordnar därför utflykter där du som student får chans att uppleva Australien på riktigt. Ett sätt att göra det är genom de evenemang där du får delta i till exempel söndagsluncher med lokala familjer. Lismore som stad är känd för sin skönhet och har flera nationalparker med vattenfall, naturstigar och regnskog som är på UNESCO:s lista över världsarv. För dig som gillar kultur finns både traditionella evenemang så som författarfestivaler och mer alternativa i form av musikfestivalen Splendour in the Grass och Byron Bays bluesfestival. Det finns även en mängd kaféer, marknader och affärer.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här