https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1628714361/us/p0ivmti5ws0ijlff7lj6.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1633082091/us/u2odp6julvrrcryswje2.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Göteborgs universitet, Institutionen för data- och informationsteknik
Göteborgs universitet, Institutionen för data- och informationsteknik

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Göteborg

 • Längd

  180 hp, 3 år

 • Lärosäte

  Göteborgs universitet, Institutionen för data- och informationsteknik

 • Sista ansökningsdatum

  15 april

 • Startdatum

  HT20

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Kandidatexamen

 • Kategorier:

  Data, IT & grafik

 • Kontakt

  Tel 031-772 10 00
  E-mail: chalmers@chalmers.se Göteborgs universitet, Institutionen för data- och informationsteknik

Göteborgs universitet, Institutionen för data- och informationsteknik

Institutionen är delad mellan Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola, och sammanlagt med undervisningen vid Chalmers erbjuder vi runt 150 kurser på 25 olika program från grund- till fors... Läs mer

 

Software Engineering and Management

Om programmet

Genom att designa smarta och effektiva IT-lösningar kan vi påverka framtiden och människors liv. Personer som med hjälp av teknik och management kan skapa innovativa produkter är eftertraktade världen över. Programmet inom Software Engineering and Management är ett unikt internationellt kandidatprogram med fokus på projekt- och problembaserat lärande.

Software Engineering and Management handlar om metoder för att utveckla datorprogram, att ställa rätt frågor till kunden, översätta kundens svar i design, och att få organisationer och medarbetare att samverka i projekt. En förutsättning för att klara det här är att du har god teknisk kompetens, förmåga att analysera problem, att du kan bedöma tidsåtgång och kostnad för större utvecklingsprojekt och att du kan kommunicera och interagera med kunder och andra partners i ett stort projekt inom mjukvaruutveckling.

Internationellt program

Programmet inom Software Engineering and Management är ett internationellt program som är öppet för studenter från hela världen. Lärarkåren har en internationell profil och alla kurser ges på engelska. Idag har vi studenter från USA, Indien, Bulgarien, Kina, Kanada, Frankrike, Grekland, Island, Nya Zeeland, Lettland och många andra länder. Det skapar en helt unik miljö där du lär dig att samarbeta i kulturellt blandade grupper - precis som du troligen kommer att göra i din framtida karriär.

Utbildningen i Software Engineering and Management utvecklar dina sociala och tekniska färdigheter, båda mycket viktiga för en framgångsrik karriär inom IT. Du lär dig att arbeta i team och skapa genomtänkta lösningar på problem utan kända lösningar. Du får erfarenhet av de olika rollerna i ett högpresterande team - och får också inblick i hur en sammanhållen grupp kan vara mer än summan av dess delar.

Du kommer att konfronteras med problem från programvaruutvecklingens alla delar: "Hur ser stora organisationers kravspecifikationer på mjukvara ut?, "Vilka är kriterierna för sund mjukvaruarkitektur?"," Vilka programspråksverktyg och vilka plattformar är tillgängliga för att skapa programvara? ","Hur uppnår och hanterar man kvalitet?","Vilka är utmaningarna när man ska skapa programvara som ska hålla i minst ett decennium?".

Kurserna startar med applikationsutveckling i liten skala, för att gradvis övergå till storskalig programvaruteknik.

Varje termin har ett tema som inverkar både på kurssammansättning och terminens huvudprojekt.