https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1557230700/us/rliobjm5j1ilt0wgugix.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1556090241/us/ynohwdvkl6cayhcncjz0.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1567082227/Banner-YH-Utbildningssidan-se_lemowt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547554351/us/fe30flqzhes8kajof0z5.gif
Gotlands folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Gotland, Fårösund

 • Längd

  2 år

 • Lärosäte

  Gotlands folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Ansökan är stängd

 • Startdatum

  HT 19

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Socialt arbete
  Pedagogik

 • Kontakt

  Kursansvarig och lärare
  Anna Olofsdotter Engström

  Tel: 070-447 75 88
  Mail: anna.olofsdotter-engstrom@gotland.seGotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola

Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmän... Läs mer

Socialpedagogisk utbildningSocialpedagogutbildningen är 2-årig yrkesutbildning som riktar sig till dig med intresse för människor, samhällsfrågor och personlig utveckling. Utbildningen ger dig en bred kompetens för socialpedagogiskt arbete inom verksamheter som behandlingshem, öppenvård, slutenvård, ungdomsgårdsverksamhet samt asyl- och flyktingmottagande.

Hos oss lär du dig hur vi kan arbeta för att göra världen till en kreativ och demokratisk plats.

När du söker till Socialpedagogutbildningen väljer du inriktning - Behandling och ungdomsgård eller Mänskliga rättigheter och migration. Delar av årskurs ett och två läses var för sig.

Våra inriktningar

Behandling och ungdomsgård – För dig som främst vill arbeta socialpedagogiskt inom behandling, ungdomsgård, socialpsykiatri eller skola.

Mänskliga rättigheter och kulturkommunikation – För dig som vill fördjupa dig i kulturkommunikation och mänskliga rättighetsfrågor. I denna inriktning ingår tre veckors studier i Indien.

Folkhögskolan har ett nära samarbete med arbetslivet och två LIA-perioder, Lärande I Arbete, ingår under utbildningen.Folkhögskolan har ett nära samarbete med arbetslivet och två LIA-perioder, Lärande I Arbete, ingår under utbildningen. Under utbildningen arbetar vi processinriktat. Det innebär att du kopplar teoretiska kunskaper till egna erfarenheter, för att på så sätt skapa en känsla av sammanhang. Studierna är ämnesövergripande och belyses utifrån perspektiven individ, grupp och samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig utveckling och grupprocesser. I utbildningen varvar vi teori med praktiska övningar, både individuellt och i grupp. Du får möjlighet att prova olika pedagogiska metoder och kreativa uttryckssätt som till exempel gruppövningar, drama och Forumteater.