https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Stockholm Musikalartist Utbildning
Stockholm Musikalartist Utbildning

Fakta

Kontakt

  • Kontakt
    Therese Carlsson
    Tel: 08-667 23 23
    Mail: base23@base23.se


SMU - Stockholm Musikalartist Utbildning

Stockholm Musikalartist Utbildning (SMU) är en 3-årig eftergymnasial yrkesutbildning för blivande musikalartister som följer förordningarna för Konst & Kulturutbildningar. 

NYHET! Från och med ht2017 är utbildningen CSN-berättigande.  

Utbildningen drivs av BASE23, en av Sveriges ledande danskolor. Ledningsgruppen består av en unik sammansättning personer med erfarenhet och kompetens som är oslagbar. Hans Marklund och Roine Söderlundh är konstnärliga ledare för utbildningen. Både Hans och Roine har en otrolig erfarenhet med arbete med musikaler som koreografer och regissörer på Sveriges största scener : Chicago, Singing In The Rain, West Side Story, Grease, Guys and Dolls, Billy Eliot är bara några få av de musikaler som de jobbat med. Hans och Roine har tillsammans med Eva Johnson och Anneli Alhanko som driver dansskolan BASE23 och Therese Carlsson som är utbildningsledare på musikalartistutbildningen skapat en utbildning som ger eleverna precis de verktyg som behövs för att klara av ett yrke som musikalartist.

UTBILDNINGEN

Vårt mål är att utbilda så kallade ”Tripple Threat Artists”, det vill säga scenartister som är starka dansare, sångare och skådespelare. Kraven på dagens musikalartister har blivit större och det ställer höga krav på utbildning och pedagoger. Stockholm Musikalartist Utbildning har en lärarkår med de absolut bästa pedagogerna. Våra lärare har anknytning till yrkeslivet i musikal, show och/eller teatervärlden med stor erfarenhet både som pedagoger och arbetet på scenen.

Här är några exempel på arbetsplatser där de första 31 avgångseleverna fått jobb: Billy Elliot – Stadsteatern Stockholm, Oscarsrevyn – Oscarsteatern Stockholm, Kinky Boots – Malmö Operan, Anything Goes – Det Ny Teater Köpenhamn, We Will Rock You – Royal Arena Köpenhamn, Cats – Schweiz, Snövit – Maximteatern + turné, Wallmans Salonger Stockholm & Köpenhamn & Turné Oslo, Stjärnklart artistgala – turné, Trollflöjten 2.0 – Parkteatern, Prata högre Karin – Kretsteatern, Melodifestivalen – SVT, Aida Cruises och flera shower på semesterorter runt om i världen och i Sverige.

AUDITION

Audition pågår i 2 dagar med gallring efter varje dag. Det ingår prov i jazz, balett, sång och teater. För att få uppdaterad information om exakt datum gör en intresseanmälan på https://www.base23.se/smu/

FÖLJ SMU

Håll dig uppdaterad via vår hemsida, facebook-sida & instagram: