https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Skagit Valley College

Studera utomlands i Seattle, USA - Skagit Valley College

Skagit Valley College (SVC) är beläget i Washington State i natursköna Mount Vernon mellan Seattle i USA och Vancouver i Kanada. I närheten ligger många härliga skidbackar så för dig som är intresserad av vintersporter och att vara ute i naturen passar denna skola perfekt. Mount Vernon är en liten ort som anses vara mycket trygg att bo i och invånarna är väldigt tillmötesgående och vänliga.

Skagit Valley College är ett mindre college med ca 7 000 studenter. Skolan erbjuder hög nivå på sina utbildningar och klasserna är små med upp till 30 studenter per klass. Skolan har också ett "transfer guarentee" program som gör det möjligt för studenter att få direkt intagning på ett universitet där de kan fortsätta sina studier efter tiden på Skagit Valley College.

Skolan erbjuder upphämntning från flygplats vid ankomst vilket kan kännas tryggt då man anländer till en helt ny stad och kanske helt nytt land. Personal på skolan hjälper dig sedan både med akademiska samt praktiska frågor och du blir garanterat väl omhändertagen.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

På Skagit Valley College kan du läsa en tvåårig Associate's Degree. Läsåret är uppdelade i kvartal där man beräknas läsa 15 units per kvartal. Efter studierna har du möjlighet att läsa vidare på ett amerikanskt universitet. SVC är partner med en mängd prestigefulla universitet såsom University of Washington, University of Oregon, University of Hawaii och University of Nevada. På SVC kan du välja bland en mängd olika huvudämnen såsom:

 • Anthropology
 • Biology
 • Chemistry
 • Fine Arts
 • Landscape Architecture
 • Music
 • Drama
 • Business & Management
 • Teaching
 • Philisophy
 • Literature

Staden

Seattle är den musikvänliga storstaden i nordvästra USA med en fantastiskt natur där man lätt känner sig hemma bland stadens trevliga och välkomnande invånare. Seattle är beläget vid kusten och det finns möjlighet till bland annat segling och val-safari.

Boende och Fritid

Endast tre minuter bort från campusområdet ligger Campus View Village som är ett boenderesidens för studenter. Detta område är fullt av studentlägenheter med fyra sovrum, badrum, vardagsrum, kök och matavdelning. Detta boende är perfekt för internationella studenter då du får möjlighet att lära känna andra studenter på skolan. Det finns även möjlighet att bo med en värdfamilj i närheten av skolan. Man hyr då ett rum hos en amerikansk familj och bestämmer själv om man vill ha mat inkluderat eller ej.

Skagit Valley College omges av norra USA:s storslagna natur. Här reser sig bergskedjan Cascade Mountains i öst och genom Mount Vernon rinner floden Skagit River fram. Här finns ypperliga möjligheter till utomhusaktiviteter såsom skidåkning, kajakåkning, dykning och golf.

Utöver de självklara utomhusaktiviteterna har skolan också framstående lag i bland annat baseball, volleyboll, softball, basket, tennis och fotboll

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här