https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Kulturama
Kulturama

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  1 termin, 13 veckor

 • Lärosäte

  Kulturama

 • Sista ansökningsdatum

  15 jan 2021

 • Startdatum

  Feb 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Examensbevis Skådespelare

 • Kategorier:

  Dans, Drama & Teater

 • Kontakt

  Lotta Schönning

  010-157 64 13

  lotta.schonning@kulturama.seKulturama

Kulturama

På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst, musik och bild. Kulturama ... Läs mer

Skådespelare - deltid

Kulturama erbjuder en teaterutbildning på deltid för dig som vill fördjupa dig inom teaterkonsten. Denna deltidsutbildning riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre studier inom skådespeleri. Observera att utbildningen sker två gånger i veckan under kvällstid.

Vår undervisning

Kulturamas skådespelarutbildning på deltid löper över vårterminen och undervisningen äger rum två gånger i veckan på kvällstid i Kulturamas lokaler och på distans. Vissa moment är nivåindelade baserat på färdighet och erfarenhet. Du kommer att få arbeta med klassisk talteater och fysisk teater, för att få en bred grund att stå på. Undervisningen på distans är lärarledd och fokus ligger på gestaltningsprocessen i arbetet med karaktären, genom att arbeta med monologer. Hur skapar jag en karaktär/roll utifrån mina personliga förutsättningar? Hur skapar jag den dramatiska situation i vilken karaktären befinner sig i? Detta kan ge dig användbara verktyg för att skapa tex en Selftape eller presentationsvideo.

Alla våra lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Huvudlärare är skådespelaren och regissören Jindra Puhony, som är en av Sveriges mest erfarna och skickliga teaterpedagoger.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutad utbildning så kommer du ha behörighet och kunskap att söka dig vidare till Kulturamas Skådespelarutbildning på heltid eller annan högre skådespelarutbildning.

Samarbeten

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.