https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Seneca College Toronto, Kanada

Studera i Kanada - läs journalistik, ekonomi, turism eller teknik

Vill du plugga utomlands på en skola med studenter från hela världen? Då ska du plugga på Seneca College, Toronto i Kanada. EduPlanet är Seneca colleges representant i Sverige och hjälper dig med alla stegen.

Seneca College är en stor skola med åtta olika campus spritt över Toronto. Här går cirka 100 000 studenter, varav över 3 000 är internationella studenter från över 75 olika länder. Detta gör Seneca till en perfekt skola för dig som vill lära känna människor från hela världen, samtidigt som du förbättrar dina förutsättningar för din karriär.

Engagerade lärare med yrkeserfarenhet

På Seneca kan du som student antingen läsa kortare perioder eller hela utbildningar. Skolan erbjuder 160 olika program inom flera olika ämnesområden. Skolan är känd för sina engagerade och proffsiga lärare som själva har varit yrkesverksamma inom sitt ämne. De delar med sig av sina egna erfarenheter och förbereder studenterna på den utmaning som väntar i arbetslivet.

Seneca College vill göra din studietid så smidig som möjligt och erbjuder dig tjänster i form av läxhjälp, mentor-program och karriärvägledning. Eftersom det finns så många internationella studenter på skolan är även tjänsterna för de internationella studenterna väl utvecklade. Det finns bland annat ett international office som finns där för att hjälpa dig att komma tillrätta i det nya landet och med studierna. De anordnar även olika aktiviteter som gör att det blir lätt för internationella studenter att knyta kontakter.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Välj bland utbildningar inom ekonomi, journalism, mode, teknik och turism
På Seneca College hittar du program inom flera olika områden. De erbjuder kortare Diplom-program på ett till två år eller treåriga Bachelor-program. Skolan sammarbetar även med andra universitet i Kanada där studenter från Seneca College kan avsluta en påbörjad Bachelor-utbildning.
Läs mer om de ämnen som Seneca erbjuder:

Film & TV

Finns ett stort utbud av kurser inom digital verksamhet, film och tv. Vare sig du vill syssla med 3D animation, specialeffekter, skådespel för kamera eller röstskådespelare så har Seneca det du söker.

Accounting, business & administration

Vill du studera business? Då finns chansen att du hittar en passande utbildning på Seneca Toronto. Skolan har nämligen ett brett utbud av program och kurser inom accounting, business, management, administration.

Engineering, technician & computers

På Newnham campus hittar du de flesta ingenjörskurserna. Skolan erbjuder program för dataingenjörer, civilingenjörer och många fler och har en lärarkår med både teoretisk och praktisk kunskap i ämnena.

Fashion

På Seneca Toronto hittar du en mängd av program inom mode som förbereder dig för en karriär i mode- och designbranschen. Skolans utbildningar är både teoretiskt och praktiskt inriktade och finns som fashion business, fashion business management, fashion studies eller fashion arts. Programmen är mellan ett och tre år långa.

Journalism

Läser du en journalismutbildning får du yrkesförberedande kunskaper inom tv, radio, new media och dokumentär journalism. Efter avslutade studier kommer du ha den kompetens som behövs för att ge dig in i branschen.

Tourism & Travel

Väljer du något av Senecas många program inom turism får du chansen att förbättra dina färdigheter inom försäljning, marknadsföring, förhandling och turism! Skolan har en lång rad med lärare med professionell erfarenhet inom turism som ger allt för att du ska få den utbildning som behövs för en karriär inom yrket. Du kan välja mellan utbildningar som är på ett eller två år långa.
Kontakta oss så guidar vi dig gärna genom utbudet!

Fritid

Upplev Toronto

När du är i Toronto och har tid över bör du besöka något av stadens många utmärkta turistställen. I Toronto hittar du bland annat CN Tower (som är världens näst högsta fristående byggnad), Toronto zoo eller så kan du ta en båttur till Toronto Island.

Toronto är även en stor sportstad, framförallt när det gäller hockey. Om du är intresserad och får chansen bör du absolut gå på en hemmamatch med Toronto maple leafs och känna stämningen och se hockey i världsklass.

Seneca anordnar en rad aktiviteter för studenterna och det finns en mängd klubbar och organisationer att engagera sig i.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här