https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Santa Monica College

Studera på Santa Monica College i Los Angeles

Har du alltid drömt om att åka till USA? Varför inte kombinera din utbildning med din drömresa? I Los Angeles ligger Santa Monica College och här kan du studera 1-2 terminer eller läsa en hel utbildning. Santa Monica College är tveklöst en av de allra populäraste skolorna i USA för skandinaviska studenter. Att studera på college i Los Angeles är en upplevelse utöver allt annat!

Många studenter som läser vid SMC väljer att fortsätta sin utbildning vid ett universitet. Även du som svensk kan göra detta, genom att först läsa en Associate Degree vid SMC och sedan transferera till t.ex. UCLA. Läs på studerautomlandsbloggen om Myh som varmt rekommenderar SMC oberoende på om du önskar ta hela din examen i USA som hon själv, eller bara läsa fristående kurser.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Studera vidare i USA

Om du vill fortsätta dina studier i USA är SMC den perfekta skolan för att lägga grunden till en Bachelor Degree. Efter att du har fullföljt din Associate Degree på SMC kan du söka till ett universitet i landet, t ex University of California eller University of Southern California där du läser ytterligare två år för att uppnå en Bachelor Degree.

Kurser

Santa Monica College erbjuder kurser inom en mängd olika områden och det går bra att läsa en eller två terminer på skolan, likaväl som en hel utbildning. Innan avresa väljer du som student det huvudämne, major, som du väl på skolan önskar läsa kurser inom. Vill du inte rikta in dig på något speciellt huvudämne så går det fint att blanda kurser från olika områden.

Study Abroad

Study Abroad är perfekt för dig som vill läsa en kortare tid i USA. Du läser valfria, fristående kurser i en eller två terminer. För att få studiemedel från CSN för Study Abroad måste du läsa minst 12 s.k. units per termin. En kurs är ofta 3 units lång, vilket innebär att du läser cirka 4 kurser per termin.

Degreeprogram

Du som redan vet vad du vill studera, och vill läsa i USA en längre tid, kan välja att läsa en Associate Degree eller ett transferprogram på SMC. Dessa program är 2 år långa, förutsatt att du läser 15 units per termin. Observera att om du på testet under Orientation Week får ett resultat som kräver att du läser flera förberedande matematik- eller engelskkurser kan du behöva studera något längre än två år för att hinna läsa alla kurser som behövs för att uppnå din examen.

I din Associate Degree väljer du en major, ett huvudämne, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom ditt valda ämnesområde. Förutom detta läser du cirka 1 år s.k. General Education, vilket är allmänna kurser som inte är direkt kopplade till din major men som är obligatoriska för att du ska kunna uppnå din examen.

Boende

Det finns flera olika boendealternativ i och omkring Santa Monica. Santa Monica College har inte något eget studentboende men både vi på EduPlanet och skolan kan vara till hjälp i din jakt på boende. De allra flesta studenter hittar boende inom en vecka.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här