https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Santa Barbara City College

Studera på Santa Barbara City College

Santa Barbara City College är ett mycket prisvärt college som utsetts till USA:s bästa Community College. Läget på skolan, priserna och det stora utbudet av program & kurser har gjort att det är en av EduPlanets mest populära skolor!

Skolan grundades 1909, idag har skolan mer än 20 000 studenter varav cirka 1300 av dessa är internationella studenter från mer än 40 länder. Skolan ligger i den mysiga kustorten Santa Barbara med cirka 100 000 invånare.

Ortens härliga klimat plus närheten till städer som Los Angeles och San Francisco gör den till en väldigt bra studentstad. Dessutom har skolan en mängd olika klubbar, sportlag, studentorganisationer med mera så den som vill kan verkligen leva riktigt studentliv här.

Santa Barbara är beläget en timme norr om Los Angeles och kallas ofta Kaliforniens riviera tack vare den förmögna befolkningen, den speciella arkitekturen och framför allt för det otroligt vackra läget vid havet. De långa stränderna är perfekta för sol, bad och surfing och Stearn’s Wharf är den äldsta fungerande hamnplatsen i hela USA.

På EduPlanet erbjuds du rådgivning och får hjälp kostnadsfritt med ansökan, CSN-handlingar, visum- och boendefrågor.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Santa Barbara City College erbjuder kurser inom en mängd olika ämnesområden och det går bra att läsa en eller två Study Abroad-terminer, likaväl som hel utbildning. Studenterna väljer innan avresa ett huvudämne och sedan olika kurser inom detta ämne. Du behöver inte rikta in dig på något speciellt ämne om du är osäker utan kan då välja bland kurser från olika områden. För att läsa på heltid ska studenten läsa minst 12 credits, detta motsvaras ofta av cirka 4-5 olika kurser per termin.
Under Orientation week som äger rum cirka 2 veckor innan kursstart får studenten hjälp av studievägledare med att hitta lämpliga kurser. Kontakta gärna EduPlanet för mer information om kurserna.

Nedan listas några av de huvudämnen studenter kan läsa på SBCC:

 • Business
 • Marketing
 • Graphic Design
 • Biology
 • IT
 • Journalism & Media
 • Environmental studies
 • Film studies
 • Sport & Health
 • Theatre
 • Sociology
 • Psychology

Fritid

Staden Santa Barbara har många amerikanska och internationella studenter och detta innebär att orten erbjuder en mängd aktiviteter så som vandring, surfing, studentfester, barbecues på stranden och kryssningar. Det finns dessutom ett stort antal sportlag att gå med i på skolan eller varför inte engagera sig i en studentförening?

Besök någon av de många vingårdar som finns i distriktet eller häng med på en resa till Las Vegas, San Francisco eller nationalparken Yosemite. Ortens härliga klimat och omgivning gör den speciellt lämplig för dig som tycker om natur och uteliv.

Boende

Det finns flera olika boendealternativ för dig i Santa Barbara att välja mellan. Antingen kan du bo i värdfamilj, på studentresidens eller tillsammans med andra studenter i en lägenhet eller ett hus. Kontakta EduPlanet för mer information om var du kan leta boende.

Skolan kan hjälpa till att förmedla boende och kostnaden varierar beroende på standard och liknande.
Alla studenter vid SBCC får ett busskort så de kan ta sig till skolan med buss om de inte bor vid campusområdet.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här