https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Kulturama
Kulturama

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  80 veckor, 4 terminer

 • Lärosäte

  Kulturama

 • Sista ansökningsdatum

  16 maj 2021

 • Startdatum

  23 aug 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Examensbevis Sångare

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontakt

  Bitr. rektor
  Aleks Brdarski
  Tel: 010-157 63 55
  Mail: aleks.brdarski@kulturama.se

  Administratör
  Lotta Schönning
  Tel: 010-157 64 13
  Mail: lotta.schonning@kulturama.seKulturama

Kulturama

På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst, musik och bild. Kulturama ... Läs mer

Sång - pop, rock & soul, heltid


På Kulturamas sångutbildning heltid får du möjlighet att utveckla dig som sångare och fördjupa dina kunskaper inom pop, rock & soul-repertoaren.

Vår undervisning

En stor del av utbildningen utgår från gruppens dynamik och arbete tillsammans även om du undervisas med utgångspunkt från din individuella utveckling.

Under ledning av våra professionella pedagoger och musiker, som alla är (eller har varit) yrkesverksamma musiker av toppklass, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig sångare och artist. Du kommer med andra ord att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning som gör att du kommer att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Fördjupning

Under år 2 får du fördjupad undervisning i att arbeta på en mer avancerad nivå.

Kursplanen innehåller också ämnet branschkunskap där du får träffa yrkesverksamma musiker, skivbolagsanställda, boknings- och managementbolag.

Du som redan har avancerade förkunskaper och vill gå vidare till en yrkesutbildning som ger djupgående kunskaper kan söka direkt till Sång år 2.

Produktioner

Under utbildningen Sång - pop, rock & soul, heltid arbetar vi fram olika typer av produktioner där klassen har eget produktionsansvar, från mindre konserter till mer genomarbetade produktioner. T.ex. så arrangeras ett antal konserter på Kulturamas egna scener och på andra scener runt om i Stockholm. Bl.a. på stockholmsklubbarna Fasching, Engelen och Imperiet.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. För våra studerande på sång har vi sex sångsalar, en körsal och tio övningsrum för musik och sång till förfogande.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.
Framtiden för våra studerande

Under åren har många nu verksamma och framgångsrika artister studerat på Kulturamas Sånglinje. Många har även studerat vidare efter Kulturama och är nu eftertraktade sångpedagoger. Efter utbildningen är du väl rustad att som sångare/artist gå på olika auditions eller söka dig vidare till Musikhögskolor.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också dans-, foto- och andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.

Vi har också goda kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister. Så redan under din studietid kommer du att få många chanser att uppträda och visa upp dig.