https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Kulturama
Kulturama

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  40 veckor, 2 terminer

 • Lärosäte

  Kulturama

 • Sista ansökningsdatum

  16 maj 2021

 • Startdatum

  23 aug 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Examensbevis

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontakt

  Rektor Kulturama utbildningar
  Ylva Nordin
  Tel: 010-157 63 69
  Mail: ylva.nordin@kulturama.se

  Konstnärlig ledare
  Eva Österberg
  Tel: 010-157 63 10 / 073-376 19 10
  Mail: eva.osterberg@kulturama.seKulturama

Kulturama

På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst, musik och bild. Kulturama ... Läs mer

Sång – klassisk & musikal, heltid

Kulturamas utbildning Sång – klassisk & musikal på heltid riktar sig till dig som vill utveckla din röst och sångteknik inom klassiskt och musikalrepertoar. Här skapar du en stabil bas för dina framtida studier och yrkesdrömmar inom musikal legit och klassisk sång.

På Kulturamas Sångutbildning – klassisk & musikal får du arbeta med de verktyg som utvecklar dig till en mer tekniskt kompetent sångare. Du kanske har tagit sånglektioner privat eller sjungit i kör och vill nu utvecklas solistiskt. Eller så kanske du har gått en sångutbildning eller arbetat ett tag och känner behov att stärka din sångteknik. Utbildningen är också för dig som gått estetiskt gymnasium och som nu vill stärka din sångteknik.

Här får du verktyg för en framtid som sångare och vi lägger också stor vikt vid din möjlighet att utvecklas som person och artist. Detta sker dels i mötet med våra lärare men också med dina klasskamrater. Du medverkar vid flera konserter och uppspel både på Kulturama samt i och runtom i Stockholm. Linjen är en del av Kulturamas Operastudio och eleverna medverkar som kör i deras operauppsättningar. Detta ger dig en god erfarenhet av scenframträdande och att få arbeta tillsammans med en regissör i en operaproduktion.

Vår undervisning

Du får de viktigaste verktygen för att söka dig vidare mot en framtid som sångare; sångteknik, instudering med pianist, interpretation (tolkning av text och musik), musikteori och brukspiano, mycket scenisk träning inkl. skådespelarträning, ensemblesång, samt romans- och sakral interpretation.

Alla våra lärare och musiker har en lång pedagogisk erfarenhet och är välutbildade inom den klassiska musiken. Du kommer med andra ord att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning som gör att du kommer att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Produktioner

Under läsåret arrangeras ett flertal romans- och operakonserter, kyrkokonserter samt andra uppspel. På våren gör klassen ett eget operaprojekt. En del arbete sker utanför Kulturamahuset och runt om i Stockholm.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. För våra studerande på klassisk sång har vi sex sångsalar, en körsal och tio övningsrum för musik och sång till förfogande.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Kulturamas operautbildning på Stockholm Operastudio, Kulturamas Musikalartistutbildning eller till andra högre sångutbildningar i Sverige eller utomlands. Vissa väljer att påbörja sin yrkesbana som sångare eller sångpedagog medan andra går tillbaka till sitt yrkesliv som musikalartist med en stärkt sångteknik och tryggare grund att stå på.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.