https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618810686/us/modnseijtb0godejqnhq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

San José State University

Plugga i USA på San José University

På San José University studerar drygt 30 000 studenter. Här erbjuds utbildningar inom 110 olika ämnesområden. Vill du bli en av studenterna? Vill du studera i San José, USA? EduPlanet hjälper dig att ansöka!

En aktiv skola inom skolidrott

San José State University ligger beläget mitt i San Josés stadskärna. Staden ligger i det sceniska området runt San Franciscobukten mitt emellan San Francisco och den vackra Monterey-kusten och erbjuder en oändlig möjlighet till aktiviteter och utflykter för nöje.

Om du väljer att studera på San José University finns möjligheten att skolidrotta. Skolans sportlag "Spartans" tävlar bland annat inom basket, amerikansk fotboll, gymnastik, softboll, simning och fotboll. Detta är ett perfekt tillfälle att träffa nya vänner, nätverka och hålla flåset uppe. Om du inte vill idrotta finns det nästan 400 studentorganisationer som du kan engagera dig i.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

San José State University erbjuder utbildningar inom 110 olika ämnesområden och har utbildat över 80% av de ingenjörer, samt en större andel av de forskare och yrkesverksamma som idag arbetar i Silicon Valley. De mest populära ämnesområdena att läsa på skolan är:

 • Business
 • Management
 • Marketing
 • Health Professions
 • Visual & Performing Arts
 • Engineering
 • Psychology

Bachelor Degree

En Bachelor Degree läser du i USA på fyra år och måste då ha studerat 120 units för att kunna ta ut din examen. Att läsa på heltid kräver att du varje termin läser minst 12 units. För att hinna läsa 120 units på fyra år kan du behöva läsa något mer, upp till 15 units per termin, alternativt utnyttja de kortare sommar- eller vintersessionerna för att samla ihop dina units.

Master Degree

En Master Degree läser du efter avslutad Bachelor Degree inom ditt valda ämnesområde. Denna typ av examen varierar i längd, men innefattar på San José State University program på 30 units och uppåt. För dessa program gäller speciella antagningskrav.

Boende på universitetet

Det finns flera boendealternativ på campus. Som internationell student ombeds du bo på campus under ditt första studieår. Att dela lägenhet eller studio innebär att du har ett eget rum men delar exempelvis kök och badrum. I studentkorridor och residens delar du rum med upp till två personer. Ju tidigare du ansöker om boende desto större chans har du att bli matchad att bo med personer med liknande intressen och vanor som dig själv. I flera av boendealternativen ingår en s.k. Meal Plan som innefattar lagad mat fem till sju dagar i veckan.

 • Delad Studio: eget rum, delat badrum, kök, inklusive meal-plan
 • Studentkorridorsrum: 1-3 bäddar, inklusive meal-plan.
 • Internationellt residens: delat rum, badrum, kök, inklusive meal-plan.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här