https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

San Diego State University

San Diego State University – Högt rankat universitet i soliga Kalifornien

San Diego State University är ett högt rankat universitet med många internationella studenter. Genom ett samarbete med American Language Institut erbjuder SDSU studenter från andra länder att läsa en eller två terminer där. Du kan både åka hit och läsa kurser som rör dina intresseområden men också för att ta ett certifikat i till exempel Entertainment management som är attraktivt på arbetsmarknaden. För vissa studenter erbjuds möjlighet att stanna i USA och göra praktik en termin.

Varmt och soligt med ett fantastiskt strandliv!

San Diego är en av Kaliforniens största städer och är känd för sina vänliga invånare och långa stränder. Här är det dessutom varmt och soligt året runt! Staden myllrar av spännande kulturupplevelser med en latinamerikansk touch eftersom den ligger nära den mexikanska gränsen. Besök natursköna Balboa Park, ta en promenad i fina Seaport Village eller bara njut av ett fantastiskt strandliv fullt av soldyrkare och havsnära restauranger. Det är lätt att trivas i San Diego!

Ett livfullt campus med över 300 studentorganisationer

Studenter på San Diego State University kan välja mellan en rad olika alternativ på boende. Många internationella studenter väljer att dela lägenhet med andra vilket gör att du snabbt lär känna andra. Deras livfulla campus har ofta konserter, filmvisningar, karnevaler och sportevenemang. Det finns över 300 studentorganisationer på skolan med olika intresseområden som du kan gå med i. Om du vill lämna campus finns det jättebra förbindelser till downtown San Diego.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Utbildningar

STUDY ABROAD – GENERAL COURSES, 1-2 TERMINER

Välj kurser inom ditt intresseområde ur skolans stora utbud. Det finns kurser inom allt från biologi, estetiska ämnen, media och lingvistik. Kontakta EduPlanet för mer information om vad du kan läsa för kurser på SDSU.

STUDY ABROAD – BUSINESS COURSES, 1-2 TERMINER

För att läsa business kurser på SDSU måste du läsa ett business-relaterat program på eftergymnasial nivå i Sverige. Om du är det kan du läsa kurser i bland annat företagsekonomi, marknadsföring och finansiering.

CERTIFICATES, 1-2 TERMINER

Istället för att blanda kurser under en eller två terminer kan du fördjupa dig i ett område och få ett certifikat i det. SDSU ger certifikat inom följande områden:

  • Business certificate
  • Hospitality, tourism & recreation management
  • Sustainable tourism management
  • Entertainment management
  • Enviromental studies

OPTIONAL PRACTICAL TRAINING (OPT)

När du har läst två terminer på SDSU finns möjlighet att stanna kvar i USA och göra praktik i upp till ett år. Det här kan inte sökas på förhand. När du är klar med dina studier görs en bedömning ifall OPT är aktuellt för dig.

Boende

DORMITORIES:

Perfekt för dig som vill leva ett riktigt campusliv! Du får ett enkelrum med eget badrum som ligger på gångavstånd till campus. Du äter tillsammans med andra studenter och din avgift för boendet inkluderar 10 måltider per vecka. Rummet är fullt möblerat och har internet och tv.

STUDENTLÄGENHETER:

Precis som dormitories ligger lägenheterna på gångavstånd till campus, men boendeformen är annorlunda. Inga måltider ingår utan du får självhushålla. Lägenheterna brukar delas på ungefär fyra studenter. Ibland delas sovrum med en annan student, ibland finns möjlighet till eget.

VÄRDFAMILJ:

Om du väljer att bo hos en värdfamilj bor du hos en amerikansk familj i San Diego. Du hamnar mitt den amerikanska kulturen och får prata engelska varje dag. Frukost och middag ingår i priset och äts tillsammans med familjen.

BO UTANFÖR CAMPUS:

Självklart kan den som vill fixa eget boende! Pris och boendeform varierar väljs då individuellt.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här