Restaurangbiträde - med möjlighet att läsa mot fördjupning kock
Restaurangbiträde är ett omväxlande arbete i köksmiljö. Ett sådant arbete kan vara en väg vidare till många olika yrken inom restaurang och storhushåll. Du kan till exempel arbeta på café, snabbmatställen, restauranger, hotell, fartyg, sjukhus eller i skolor. Utbildningen avslutas mot en längre APL för att möjliggöra mot ett sommarjobb och vidare studier till hösten påbyggnad kock.
Efter utbildningen kan du läsa vidare mot kock
Kock är en allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök och vill kunna jobba var som helst i världen. På utbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika matlagningsmetoder och vackra uppläggningar. Du får också kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb var du än väljer att bo.
Du får även kunskaper om färskvaror, som ger möjlighet till att arbeta i saluhall eller i chark. Service mot gäst och kundförsäljning över disk är två kurser där man kan tränas i att bemöta gäster/kunder på bästa sätt.
Det är möjligt att kombinera yrkeskurserna med SFI. Du väljer då: Restaurangbiträde – med möjlighet att läsa mot fördjupning kock i kombination med SFI