https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Jämtlands Gymn, Palmcrantz 3A
Jämtlands Gymn, Palmcrantz 3A

Fakta

Kontakt

  • Kontaktpalmcrantz@jgy.se
    063-143580


Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Kök och servering

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig att göra livet godare, oavsett om det handlar om det varma köket, bageri eller konditori.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet riktar sig till dig som tycker om att baka och laga mat. Du får lära dig hela tillverkningen från råvaror till färdig mat och bakverk. Du lär dig också försäljning, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholförsäljning.

Minst 15 veckor av studietiden är arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får praktisk erfarenhet ute på företag. Du kan inom programmet också söka lärlingsplats.

Till årskurs 2 får du välja mellan två inriktningar:

Bageri och konditori
Här får du lära dig att tillverka bröd, bakverk och konditoriprodukter. Det ingår att kunna följa recept samt att välja och hantera råvaror. Dina bakverk kommer att säljas i vår butik.

Exempel på yrken: Bagare, konditor.

Kök och servering
Här lär du dig grunderna för att laga näringsriktig och välsmakande mat. Du får komponera matsedlar, välja råvaror och planera arbetet samt lära dig att arbeta i högt tempo. Dessutom kommer du att få servera, duka och ge råd om mat och dryck.

OBS! Inriktningarna/yrkesutgångarna startar om det finns tillräckligt med sökand