https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Hushagsgymnasiet
Hushagsgymnasiet

Fakta

Kontakt

  • Kontaktbarn-bildningsnamnden@borlange.se
    0243-74503


Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Färskvaror, delikatess och catering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta med mat, måltider och livsmedel, nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.

Inom programmet kan du som elev välja mellan följande inriktningar:

Bageri och konditori
Inriktningen för dig som vill lära dig hantverket inom bageri och konditori.

Exempel på yrken inom området:

- bagare

- konditor

Färskvaror, delikatesser och catering
Inom inriktningen Färskvaror, delikatesser och catering får du lära dig mer om delikatesser, försäljning över disk, matlagning i butik, catering samt exponering av delikatesser.

Exempel på yrke inom området:

- butikssäljare inom färskvaror och delikatess

Kök och servering
Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i restaurang, om servering och om bararbete.

Exempel på yrken inom området:

- kock

- servitör/servitris