Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta med mat, måltider och livsmedel, nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.
Inom programmet kan du som elev välja mellan följande inriktningar:
Bageri och konditori
Inriktningen för dig som vill lära dig hantverket inom bageri och konditori.
Exempel på yrken inom området:
- bagare
- konditor
Färskvaror, delikatesser och catering
Inom inriktningen Färskvaror, delikatesser och catering får du lära dig mer om delikatesser, försäljning över disk, matlagning i butik, catering samt exponering av delikatesser.
Exempel på yrke inom området:
- butikssäljare inom färskvaror och delikatess
Kök och servering
Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i restaurang, om servering och om bararbete.
Exempel på yrken inom området:
- kock
- servitör/servitris