https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593079122/us/tshhs5liwqp3orguj1zl.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601411629/us/tak8rnl8sndfzstab4u0.png
Astar

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Borås, Eskilstuna, Gävle, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Lycksele, Malmö, Mjölby, Nyköping, Nässjö, Ronneby, Oskarshamn, Skövde, Sundsvall, Södertälje, Säffle, Trollhättan, Umeå, Värnamo, Västervik, Växjö

 • Längd

  Cirka 16-44 veckor beroende på inriktning

 • Lärosäte

  Astar

 • Sista ansökningsdatum

  Se Astars hemsida

 • Startdatum

  Se Astars hemsida

 • Utbildningstyp

  Arbetsmarknadsutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Betyg och diplom

 • Kategorier:

  Hotell & Restaurang

 • Kontakt

  Tel: 010-43 44 000
  Mail: info@astar.seAstar

Astar

Vi på Astar vet att du har en yrkestalang inom dig. På våra utbildningar är målet att utveckla den och göra dig till en stjärna inom ditt yrke. Astar ger dig med andra ord stora möjligheter till jobb.... Läs mer

Restaurang grund, Kock/Kallkök & Servering

Arbetsmarknadsutbildning inom Restaurang & Storhushåll!

Arbetsmarknadsutbildningen inom restaurang och storhushåll ger dig den kompetens som krävs för att få anställning inom branschområdet. Under utbildningstiden får du tillgång till ett nätverk av arbetsgivare och arbetsplatskontakter samt kontakt med företag med rekryteringsbehov. Då efterfrågan på utbildad arbetskraft inom restaurangyrken är stor har du goda utsikter till arbete efter utbildningen.

Utbildningen inleds med en testmodul, som följs av en grundutbildning inom restaurang. Grundutbildningen ger dig kunskaper inom beredning och tillredning samt kassaarbete och servering.

Efter grundutbildningen har du även möjlighet att läsa en fördjupande yrkesutbildning inom kock, kallkök eller servering.

 • Fördjupningen kock ger dig kompetens att arbeta som kock inom restaurang, storkök och butiker.
 • I fördjupningen kallkök lär du dig att tillreda kalla rätter såsom förrätter, sallader och efterrätter.
 • Fördjupningen inom servering ger en fördjupad kunskap så att du kan arbeta med serveringsuppgifter inom à la carte, lunchservering och catering.
 • I både grundutbildningen och fördjupningsutbildningarna ingår arbetsplatsförlagt lärande.

Hur går utbildningen till?

Praktiska och teoretiska moment

I utbildningen får du utveckla de kompetenser och förmågor som efterfrågas i arbetslivet. Praktiska moment i ett utrustat produktionskök varvas med teori. All teori är kopplad till praktiskt hantverk eller praktiska situationer för att du ska få en förståelse för helheten i utbildningen. Lärarna arbetar med varierande undervisningsformer för att du ska få lära dig på det sätt som passar dig bäst. Förutom praktik och teori får du individuell färdighetsträning samt handledning och studier med stöd av Google for Education. Du arbetar både individuellt och i grupp och ofta med uppgifter och projekt som är inspirerade av lokala arbetsgivare.

APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande ingår i både grundutbildningen och fördjupningsutbildningen vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb. Tiden för APL är individuell och planeras tillsammans med aktuellt företag.

Google for Education

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial. Google for Education