https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
KYH
KYH

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Växjö

 • Längd

  400 YH-poäng

 • Lärosäte

  KYH

 • Sista ansökningsdatum

  19 april

 • Startdatum

  HT 20

 • Utbildningstyp

  Yrkeshögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Yrkeshögskoleexamen

 • Kategorier:

  Ekonomi, handel & administration

 • Kontakt

  Växelnummer: 08-410 821 20
  Mail: antagningen@kyh.seKYH Yrkeshögskola

KYH Yrkeshögskola

KYH bedriver eftergymnasiala Yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar), godkända och kvalitetssäkrade av Myndigheten för yrkeshögskolan.Läs mer

Redovisningskonsult


Hjälp företag att blomstra genom ekonomisk rådgivning, redovisning och affärsutveckling.

 • Spetskompetens inom redovisning
  Det finns just nu ett stort behov av redovisningskonsulter i branschen och efterfrågan på drivna och kompetenta kandidater är hög.
 • Utveckla din konsultmässighet
  Utbildningen fokuserar på din framtida yrkesroll och ger dig möjlighet att vässa dina konsultmässiga egenskaper.
 • Få utlopp för din noggrannhet
  Yrkesrollen kräver stor noggrannhet, självständighet och passar dig som trivs med att jobba analytiskt.

Om utbildningen

Som redovisningskonsult arbetar du i en konsultativ roll som innebär mycket rådgivning och vägledning. Du arbetar med olika redovisningstjänster och har kompetens om löpande bokföring, inom IT som redovisnings- och affärsstöd och kunskaper i ekonomistyrning och analysarbete.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om bokföring, redovisning, bokslut, deklarationer, årsredovisning, hur man hanterar skatteinbetalningar och hur man upprätthåller kontakter med olika myndigheter.

Efterfrågan på redovisningskonsulter är just nu väldigt stor. När du är utexaminerad har du möjlighet att arbeta på specialiserade redovisningsbyråer som jobbar på uppdrag för utomstående kunder, inom kommuner eller på andra större företag med interna ekonomiavdelningar.

"Jag gillar att det är en satelitutbildning, så att jag inte sitter hemma själv på distans, utan att jag får komma hemifrån och träffa mina klasskompisar, vilket även underlättar om jag har svårt för något i respektive kurs för då finns det alltid någon som kan hjälpa och förklara."
Tessie Modigh, student Redovisningskonsult

Det här lär du dig

 • Ekonomistyrning
  Under utbildningen lär du dig om resultat- och likviditetsbudgetering, nyckeltal och kalkylering. Du utvecklar även färdighet i att analysera, ta fram och kontrollera beslutsunderlag samt bedöma ekonomiska effekter och utfall från olika scenario och beslut.
 • Bokslut och redovisning
  Du lär dig att upprätta bokslut och självständigt driva en bokslutsprocess, upprätta en årsredovisning och metoder för lager- och företagsvärdering.
 • Konsultrollen
  Du lär dig om personlig planering, beteendestilar, sekretess och yrkesetik, utbildningsplanering och förändringsarbete. Du tar även med dig kunskaper i hur du skapar ett affärsnätverk och bygger relationer med såväl nya som befintliga kunder.

KYH Anywhere

Utbildningen är en del av vårt Anywhere-koncept och går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att behöva flytta. Utbildningslokalerna ligger i kommunens VUX- eller YH-centrum. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast är läraren på annan ort och under lektionerna kommunicerar du via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning.Ungefär 15 timmar i veckan är det klassrumsundervisning och resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.