https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095695/us/gdymf3yyctxppatenfrz.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095586/us/suz55rrazzlpg8y02dwc.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095445/us/mgxc7pqr2o6zqgcwalij.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1608119246/us/oci1shzjkag6gx42t1xb.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095335/us/igemfsbg4fm09ifnvfnn.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095221/us/tyodxznantzil5jjobjf.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095096/us/hs20wb7zlspwprpiwvun.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
Medborgarskolan

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 010-157 57 57
    Mail: info@medborgarskolan.se



Medborgarskolan

Medborgarskolan

Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen ... Läs mer

Raw foodkock - grund, helger Intygskurs

 

För dig som vill vässa din kreativitet i det gröna veganska köket. Här får du förståelse för tekniker, konsistenser, grundsmaker och mer avancerad raw food som groddning, fermentering och torkning. För dig som vill arbeta i raw foodkök eller bara ta din egen matlagning en nivå högre. Kursen ger intyg.

Lär dig grunderna inom raw food, så att du kan arbeta eller driva café eller restaurang som helt eller delvis serverar raw food. Du kan även använda dina kunskaper på exempelvis konferenshotell, som vill kunna erbjuda goda, näringsrika och allergivänliga raw foodalternativ. Eller så är du helt enkelt nyfiken och intresserad för egen del.

Raw foodkock passar dig som redan äter mycket grönt, men som vill ha mer inspiration att göra mer avancerade rätter. Du kommer att experimentera med grundsmaker och konsistenser för att höja måltidsupplevelsen och du kommer att få nya teknikkunskaper som gör dig självgående och improvisationssäker i raw foodköket efter utbildningen. Antingen är du intresserad för egen del eller så vill du arbeta inom eller driva en verksamhet som serverar raw food, något många av våra tidigare deltagare gör efter avslutad utbildning.

Innehåll

Utbildningen innehåller både teori och praktik, tonvikten ligger på matlagning; tekniker, konsistenser, grundsmaker. Du lär dig hörnstenarna inom raw food, från det enklare såsom smoothies, groddning, juicer, sötsaker, soppor och sallader, men också mer avancerade rätter och tekniker. Vi lagar veganska patéer och biffar, pizzor, kex, pajer och fermenterar grönsaker och nötostar. Dessutom arbetar vi med torktekniker samt gör frestande desserter som tårtor och bakelser.
Vi går även igenom grunderna inom näringslära kopplat till raw food; var finns styrkorna och fallgroparna med en vegansk, raw kosthållning?

Upplägg

Totalt 8 tillfällen, upplagt på 4 helger, ca 64 studietimmar. Intygskursen startar lö-sö 19-20/9, fortsätter lö-sö 26-27/9, 10-11/10 och lö-sö 24-25/10 kl 09.30-16.30. Intensiva helger med god tid emellan kurstillfällena för övning och instudering. 

Introduktion av principer och med genomgång av näringstäta råvaror. Gruppen groddar, syrar och blötlägger och lagar några enkla goda rätter inledningsvis. Fortsätter att laga soppor, sallader, frukostar, bröd, snacks och festliga rätter. Torkning. Det blir intensiva helgdagar då det alltid kombineras teori med praktiskt arbete i vårt utbildningskök.

Kursledare

Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017

Här hittar du samtliga våra kurser inom Mat och dryck